Navigeringsmeny

 

Avaa chat-ikkuna
Tieperinnetoiminta_Auta_Mobiliaa

Hjälp Mobilia att komplettera uppgifterna

Branschens riksomfattande specialmuseum Mobilia har lanserat eMobilia, en funktion för insamling av information om vår trafiks historia. I samlingen ingår en stor mängd föremål och fotografier från de tider då Väg- och Vattenkommunikationernas Direktionen, Vägverket och Vägförvaltningen var verksamma. Ta tillfället i akt och lämna in uppgifter om föremål och fotografier. Informationen är viktig för senare generationer.

 Insamlingssystemet i eMobilia

Insamlingsfunktionen gör det lättare för den som besöker Mobilia på webben att berätta vad hon eller han med säkerhet eller vagt känner till om bilderna eller föremålen i samlingen. Mobilia är intresserat av all information som har en anknytning till bilderna eller föremålen i samlingen.

 

Mobilia samlar uppgifter via internet

Mobilias egna och av museet förvaltade material i form av föremål, fotografier, böcker och arkiv har de senaste åren i allt snabbare takt lagts ut på internet för åskådning. En betydande del av väghållningens samlingar finns tillgängliga på internet.

Adressen för Mobilias webbplats är www.mobilia.fi. På webbplatsen kan man via länken eMobilia bekanta sig med såväl museets egna samlingar som de kundsamlingar Mobilia förvaltar, dvs. Trafikverkets (Vägförvaltningens), Automobilförbundets, Moottoriurheilumuseos (Museet för motorsport), Polisens, SF-Caravans, Teboils, Trafikskyddets och Neste Oils samlingar.


Regional information


Ta kontakt

Trafikens kundservice

  • Responskanalen (Sök information, ge respons, fråga om råd)
  • Chatservicen är öppen mån-fre kl.9-15
  • Kundservice 0295 020 600 ​​​​mån-fre 9-15, rådgivning och respons (lna/mta)
  • E-post: trafikens.kundservice(at)ntm-centralen.fi ​​

Vägtrafikantlinjen 0200 2100

Meddelanden om vägnätets skick och problem i trafiken (öppen 24 h, lna/mta)

Uppdaterad: 03.11.2023