- Aktuellt
- Kungörelser och anmälningar
- Allmän anmälan om flyttning av fordon som lämnats på landsväg
- Planering av statens trafikleder - kungörelser
- De kungörelser, offentliga delgivningar och beslut inom ansvarsområdet för miljö och naturresurser som är riksomfattande eller omfattar flera regioner
- Jobba hos oss
- RSS-feed
- Evenemang och utbildningar
- Anbudsförfrågningar och projektutlysningar
- Pressmeddelanden
- Tiedotteet 2021
- Pressmeddelanden 2020
- Pressmeddelanden 2019
- Pressmeddelanden 2018
- Pressmeddelanden 2017
- Pressmeddelanden 2016
- Pressmeddelanden 2015
- Pressmeddelanden 2014
- Pressmeddelanden 2013
- Pressmeddelanden arkiv
- Beställ meddelanden
- Aktuellt
- Nyheter 2025
- Nyheter 2024
- Nyheter 2023
- Nyheter 2018
- Nyheter 2022
- Nyheter 2021
- Nyheter 2020
- Nyheter 2019
- Nyheter 2017
- Nyheter 2016
- Nyheter 2015
- Nyheter 2014
- Nyheter 2013
- Nyhetsbrev
- Kommunikation
Regional information
Meillä töissä: Hanna tukee ja kehittää maaseudun elinvoimaa
Tässä juttusarjassa Pirkanmaan ELY-keskuksen työntekijät esittäytyvät.
Kuka olet ja mitä teet?
Olen Hanna Manninen ja työskentelen maaseudun kehittämisen asiantuntijana Pirkanmaan ELY-keskuksen maaseutuyksikössä.
Työni keskittyy Leader-yritystukien rahoituspäätösten valmisteluun ja esittelyyn. Maaseudun yritystuilla tuetaan yritysten käynnistämistä, kehittämistä ja investointeja, jotta Pirkanmaan maaseudulle syntyisi lisää elinvoimaa ja työpaikkoja. Leader-yritysrahoitus on osa maaseuturahoitusta ja sitä voivat hakea enintään viisi henkilötyövuotta työllistävät yritykset paikallisen Leader-ryhmän kautta. Tätä suuremmat yritykset voivat hakea maaseudun yritystukia suoraan ELY-keskuksesta, mutta ELY-keskus tekee viranomaispäätökset kaikkiin hakemuksiin.
Työhöni kuuluu asiakkaiden neuvonta tukien hakemisessa ja hankkeiden toteuttamisessa. Seuraan, että rahoitetut hankkeet etenevät suunnitelmien mukaisesti ja tarvittaessa neuvon asiakasta matkan varrella. Lisäksi ohjaan asiakkaita muiden yritystukien ja -palveluiden pariin. Tärkeä osa työtäni on yhteistyö sidosryhmien ja maaseututoimijoiden kanssa sekä tiivis tiimityö maaseutuyksikköläisten ja muiden elyläisten kanssa.
Miksi työsi on tärkeää?
Työni on tärkeää, koska maaseudun yritykset ovat merkittäviä työllistäjiä ja talouden moottoreita. Maaseuturahoitus auttaa yrityksiä investoimaan, kehittämään toimintaansa ja luomaan työpaikkoja. Rahoitus kohdentuu erityisesti mikro- ja pienyrityksille, jotka muodostavat suurimman osan Suomen yrityskannasta. Tasapainoinen aluekehitys on tärkeää, sillä 95 prosenttia maamme pinta-alasta on maaseutua. Maaseuturahoituksella onkin merkittäviä vaikutuksia lähes jokaisen suomalaisen hyvinvointiin ja aluetalouteen.
Työssäni näen päivittäin, miten Pirkanmaalla maaseuturahoituksen avulla perustetaan uusia yrityksiä ja luodaan työpaikkoja. Näen myös, miten pitkään työstetyt hankkeet saadaan valmiiksi ja miten maaseudun yritykset tekevät hienoja investointeja. Tämä työ on merkityksellistä, koska voin vaikuttaa myönteisesti maaseudun tulevaisuuteen. Rohkaisenkin kaikkia tutustumaan maaseudun yritysten tarjoamiin palveluihin ja vierailemaan mielenkiintoisissa lähimatkailukohteissa Pirkanmaalla!
Miten sinusta tuli elyläinen?
Vuonna 2018 suoritin hallintotieteiden opintoihin liittyvän korkeakouluharjoittelun Tampereen seutukunnan Leader-ryhmä Kantrissa. Harjoittelussa sain tutustua monipuolisesti maaseuturahoitukseen ja Leader-toimintaan sekä Pirkanmaan ELY-keskukseen yhteistyökumppanina. Harjoittelun jälkeen pääsin mukaan Leader Kantrin toimintaan johtokunnan jäseneksi, missä maaseuturahoitus tuli entistä tutummaksi.
Vuonna 2019 Pirkanmaan ELY-keskuksen maaseutuyksikköön haettiin maksatusasiantuntijaa. Päätin tarttua tilaisuuteen ja sain paikan. Tein maksatusasiantuntijan työtä vajaa parisen vuotta, minkä jälkeen siirryin maaseudun kehittämisen asiantuntijaksi rahoituspuolelle. Elyläinen olen ollut nyt reilut viisi vuotta.
Millainen koulutus sinulla on?
Aiemmalta koulutukseltani olen liiketalouden tradenomi Haaga-Helian ammattikorkeakoulusta. Jo AMK-opinnoissani kiinnostuin valtionhallinnon tehtävistä opiskellessani johtamisen ja hallinnon opintosuunnassa, mutta tie vei kuitenkin yksityiselle puolelle töihin. Myöhemmin lähdin opiskelemaan hallintotieteitä työn ohessa ja valmistuin hallintotieteiden maisteriksi Tampereen yliopistosta. Pääaineeni oli hallintotieteet, mutta opinnoissani minua kiinnostivat myös ympäristöpolitiikka, aluetieteet ja kauppatieteet. Graduni käsitteli palvelurobotteja ja henkilöstöjohtamista. Nykyisessä työssäni on hyötyä molemmista koulutuksista ja kaikesta mitä olen opinnoissani oppinut.
Kerro tyypillisestä työpäivästäsi?
Tyypillinen työpäiväni sisältää rahoitushakemusten käsittelyä ja yritystukipäätösten valmistelua. Autan asiakkaita ymmärtämään tukiehtoja ja hakuprosessia sekä varmistan, että tukihakemus ja kaikki siihen vaaditut asiakirjat ovat kunnossa. Vastaan puheluihin ja sähköposteihin, opastan asiakkaita sekä teen tiivistä yhteistyötä kollegoiden, asiantuntijoiden ja sidosryhmien kanssa. Työpäivät täyttyvät usein palavereista, koulutuksista ja sidosryhmätapaamisista.
Maaseuturahoituksen uusi ohjelmakausi 2023–2027 tuo mukanaan keskusteluja ja selvitystyötä uusista tukimuodoista ja -ehdoista sekä niiden käytännön toteutuksesta, mikä tekee työstäni jatkuvasti kehittyvää.
Etätyössä Teams on keskeinen työkalu ja yhteydenpidon väline, kun taas toimistopäiviin painottuvat kokoukset ja kollegoiden tapaaminen. Virkatyöni lisäksi toimin Pirkanmaan ELY-keskuksessa luottamushenkilönä, joten työpäiväni sisältävät usein myös luottamustehtäviä, mikä tuo työhöni lisää vastuuta ja monipuolisuutta.
Mikä on parasta työssäsi?
Parasta työssäni on mahdollisuus vaikuttaa myönteisesti maaseudun kehitykseen. Palkitsevaa on, kun voin auttaa yrittäjää kehittämään yritystään ja liiketoimintaansa. Monesti yritystukihakemuksen käsittelyn lomassa tulee juteltua yrittäjän kanssa muistakin ajankohtaisista aiheista ja haasteista. Hankkeen toteutuksen aikana yrittäjät ottavat usein yhteyttä ja kertovat kuulumisiaan, mikä ilahduttaa myös! Maaseuturahoituksen uusi ohjelmakausi 2023–2027 on tuonut tullessaan monta tukimuotoa uusille yrityksille, ja työssäni pääsen näkemään monen yrityksen alkutaipaleen ja juttelemaan esimerkiksi nuorten yrittäjien kanssa.
Pirkanmaan ELY-keskuksessa voi halutessaan osallistua monenlaisiin projekteihin ja toimintoihin. Toimin luottamushenkilönä ja olen ollut mukana järjestämässä virkistystoimintaa ja isojakin tapahtumia henkilöstölle, ja näistä tehtävistä olen oppinut paljon. Tykkään tehdä töitä isossa organisaatiossa, jossa on paljon asioita meneillään ja niihin pääsee vaikuttamaan.
Työni parhaita puolia on, että se on sopivan itsenäistä, mutta myös tiimissä tehtävää työtä. Hyvä työyhteisö tekee työpäivistä mielekkäitä ja tukee haastavissa tilanteissa. Aina löytyy apua ja tukea, kun sitä tarvitsee. Minulla onkin aivan mahtavia työkavereita, joiden kanssa saan tehdä töitä ja jakaa niin ilot kuin surut!
Mikä on haastavinta työssäsi?
Työssäni haastavaa on aikataulujen hallinta ja priorisointi. Usein on monta tehtävää työn alla samaan aikaan, mikä vaatii tehokasta ajankäyttöä ja kykyä tehdä nopeita päätöksiä. Päivän työtehtävät voivat myös muuttua suunnitellusta, koska eteen tulee usein asioita, jotka vaativat nopeaa reagointia.
Erityisesti näin uuden rahoituskauden alussa haasteena on, että tukihakemusten käsittely saattaa ruuhkautua. Tämä vaatii hyviä ongelmanratkaisutaitoja ja kykyä käsitellä palautetta rakentavasti. Uusi ohjelmakausi tuo mukanaan myös tukiehtoihin liittyviä kysymyksiä, joihin ei aina löydy suoria vastauksia, vaan ne vaativat lainsäädännön tulkintaa ja soveltamista. Tässä työssä onkin oltava valmis selvittämään asioita ja omaksumaan jatkuvasti uutta, mikä tekee työstä vaativaa mutta mielenkiintoista.
Mitä teet vapaa-ajallasi?
Perheeseeni kuuluu puoliso ja kolme kouluikäistä lasta, jotka harrastavat aktiivisesti jääkiekkoa ja jalkapalloa, joten arki pyörii pitkälti lasten harrastusten ympärillä. Jäähallit ja jalkapallokentät ovat vuosien mittaan tulleet meidän perheelle tutuiksi!
Olen myös aktiivinen vanhempainyhdistystoimija ja mukana kahden koulun vanhempainyhdistyksessä sekä kuntakohtaisessa vanhempainyhdistyksessä Tampereen Vanhemmat ry:ssä. Vanhempainyhdistystoiminnassa järjestämme aktiivisesti tapahtumia diskoista myyjäisiin ja kevätriehoihin, ja erityisesti kuntatasolla pyrimme vaikuttamaan tamperelaisten lasten hyvinvointiin ja sujuvampaan koulunkäyntiin.
Liikkuminen on hyvää vastapainoa istumatyölle, ja tykkäänkin käydä kuntosalilla, lenkkeillä, hiihtää ja uida. Kuuntelen paljon musiikkia ja käyn keikoilla sekä festareilla. Olen innostunut käymään myös museoissa, taidenäyttelyissä ja muissa kulttuuri- ja lähimatkailukohteissa, ja usein houkuttelenkin koko perheen, teinejä myöten, tutustumaan taiteeseen ja kulttuuriin. Vastapainoksi sitten katsomme yhdessä elokuvia ja sarjoja.
Meillä töissä: Hanna Manninen
• Tehtävä: Maaseudun kehittämisen asiantuntija
• Koulutus: Hallintotieteiden maisteri, tradenomi AMK
Meillä töissä -juttusarja
Pirkanmaan ELY-keskuksessa työskentelee 257 asiantuntijaa, jotka huolehtivat sujuvasta arjesta, kuten teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä tukevat yrityksiä niiden kehittymisessä. Juttusarjassa elyläiset kertovat työstään.
Lue aiemmat esittelyt:
Eeva viestii liikenteestä ja innostu helposti uudesta
Tero auttaa valmistautumaan tulevaan ennakoinnilla ja tiedolla
Milla edistää kiertotaloutta ja valvoo, että yritykset hoitavat tuottajavastuunsa
Tuulia työskentelee luonnon monimuotoisuuden koordinaattorina ja viihtyy kaupunkimetsissä
Suvi luotsaa maksatustiimiä ja mahdollistaa maaseudun elinvoimaisuutta
Jukka tukee yrityksiä kansainvälistymisponnistuksissa
Luonto ja ympäristö ovat Mariaa lähellä niin työssä kuin vapaa-ajallakin
Jarkko teettää tiesuunnitelmia ja on aktiivisesti mukana urheiluseurojen toiminnassa
Saija auttaa pirkanmaalaisia maaseudun yrityksiä kehittymään
Laura viestii maaseudun rahoitusmahdollisuuksista ja vaikuttavuudesta yhteistyössä verkoston kanssa
Katariinasta parasta on merkityksellinen ja arvojen mukainen työ
Iiris auttaa yrityksiä löytämään osaajia työ- ja koulutusperäisen maahanmuuton kautta
Laura auttaa luopumaan öljylämmityksestä, vapaa-aika kuluu ulkoillessa
Tiina tekee Euroopan laajuista kehittämistyötä
Anne auttaa vesienhoitohankkeissa ja tunnustautuu ulkoilmaihmiseksi
Marja hankkii yrityksille koulutusta ja auttaa osaavan työvoiman saamisessa
Satu valvoo pilaantuneita maa-alueita ja harrastaa karatea
- Publiceringsdatum
- 2025-01-21
Uppdaterad: 21.01.2025