Hyppää sisältöön
Navigointivalikko
Maaseudun yritysrahoitus - ingressi

Maaseudun yritysrahoitus

Maaseudun yritystukien näkökulmasta 95 prosenttia Suomen pinta-alasta on maaseutua. Uuden kaupunki-maaseutuluokituksen perusteella Suomen yrityksistä noin 30 prosenttia sijaitsee maaseudulla. Maaseudun yritystuet tarjoavat mahdollisuuksia monenlaisille yrityksille, aloittaville ja laajentaville, toimintansa kehittämiseen ja uudistamiseen. Maaseudun yritystukia voit hakea, vaikka et harjoittaisikaan maataloutta yritystoimintasi lisäksi. Yritysten perustamista ja investointeja tuetaan, jotta maaseudulle syntyisi lisää yritystoimintaa ja työpaikkoja ja sitä kautta elinvoimaa maaseudulle. Tuki ei kuitenkaan saa vääristää kilpailua.

Yritystukea haetaan ELY-keskukselta tai paikalliselta Leader-toimintaryhmältä. Hakija voi ottaa yhteyttä kumpaan tahansa toimijaan päästäkseen asiassa eteenpäin. Maaseudun yritystoimintaa tuetaan EU:n maaseuturahastosta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2014-2020 kautta.

Hyrrä- ja Nekka-palveluissa sekä elintarvikeilmoitusten lomakepalvelussa tulossa muutoksia Katso-tunnistautumiseen ja valtuutukseen

Sisälletyt portletit

Alueellista tietoa


TIETOA ALUEELTA

Maaseudun yritysrahoitus - Uusimaa

Maaseudun yritystukea voidaan myöntää maaseutualueilla sijaitseville yrityksille. Uudenmaan ELY-keskus ja alueen Leader-ryhmät ovat yhteistyössä määritelleet maaseutuohjelmaan kuuluvan Uudenmaan maaseutualueen.

Maaseudun yritystukien hakujaksot

  • 1.9.– 31.10.2020, 1.11.2020 – 15.2.2021, 16.2. – huhtikuu? (tarkentuu myöhemmin)  ​​​​​​​

Lisätietoja maaseutuohjelman yritystuista

  • Siina Viskari, siina.viskari(at)ely-keskus.fi, 0295 021 178
  • Tony Lassas, tony.lassas(at)ely-keskus.fi, 0295 021 091
  • Juha-Pekka Nikkola, juha-pekka.nikkola(at)ely-keskus.fi, 0295 021 115

Lehmiä laitumella.