Navigointivalikko
Mehiläistalouden pesäkohtainen tuki

Mehiläistalouden pesäkohtainen tuki

Tuen maksamisen edellytyksenä on, että mehiläistarhaaja hallitsee hakuvuoden toukokuun 31. päivänä vähintään viittätoista talvehtinutta mehiläisyhteiskuntaa koko tuotantokauden ajan. Tukea haetaan Pohjois-Savon ELY-keskuksesta lomakkeella 204. Tukihaun avaamisesta tiedotetaan erikseen. Mehiläistalouden tuesta on kerrottu tarkemmin lomakkeen yhteydessä olevassa hakuohjeessa.

Lomakkeet:

ELY-keskusten asiantuntijoiden yhteystiedot:


Alueellista tietoa


TIETOA ALUEELTA

Mehiläistalouden pesäkohtainen tuki - Häme

Mehiläistalouden harjoittajille maksetaan kansallista pesäkohtaista tukea.

Tuen myöntämisen edellytyksenä on, että olet rekisteröitynyt eläintenpitäjäksi mehiläisten osalta ja hallitset touko-kesäkuun vaihteessa vähintään 15 talvehtinutta mehiläisyhteiskuntaa koko tuotantokauden ajan. Sinun tulee myös hoitaa mehiläisyhteiskuntiasi siten, että voit kerätä niistä normaalin sadon tukivuonna. Sinulle voidaan myöntää tukea, jos olet saanut mehiläistaloudesta verotettavaa tuloa tai jos sinulla on ollut mehiläistalouden aloittamiseen tarvittavia hankintamenoja.

Hämeen ELY-keskus ei käsittele mehiläistalouden pesäkohtaiseen tukeen liittyviä hakemuksia. Tuki haetaan Pohjois-Savon ELY-keskuksesta. Tukihakemus jätetään vuosittain 15.6. mennessä. Lisää tietoja tuen hakemisesta ja tukiehdoista löydät Ruokaviraston verkkosivuilta, linkki sivun oikeassa reunassa tai ELY-keskusten asiantuntijoilta.