Navigointivalikko

Maaseudun yritysrahoitus - ingressi

Maaseudun yritysrahoitus

Maaseudun yritystukimääritelmässä 95 prosenttia Suomen pinta-alasta on maaseutua. Uuden kaupunki-maaseutuluokituksen perusteella Suomen yrityksistä noin 30 prosenttia sijaitsee maaseudulla. Maaseudun yritystuet tarjoavat mahdollisuuksia monenlaisille, eri toimialojen yrityksille, aloittaville ja laajentaville, toimintansa kehittämiseen ja uudistamiseen.

Maaseudun yritystukia voit hakea, mikäli yrityksesi sijaitsee maaseutualueella. Yritysten perustamista ja investointeja tuemme, jotta maaseudulle syntyisi lisää yritystoimintaa ja työpaikkoja ja sitä kautta elinvoimaa. Tuki ei kuitenkaan saa vääristää kilpailua, joten tuen myöntäminen on harkinnanvaraista.

Yritystukea haet ELY-keskukselta tai paikalliselta Leader-toimintaryhmältä. Voit ottaa yhteyttä kumpaan tahansa toimijaan päästäkseen asiassa eteenpäin. Maaseudun yritystoimintaa tuetaan EU:n maaseuturahastosta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman kautta.

Maaseudun yritystuen haku

Maaseudun yritystuen haku EU-rahoituskaudelle 2023–2027 on avautunut.

Lisätietoa tuenhakijalle yritystuista (ruokavirasto.fi).


Alueellista tietoa


Valtakunnallisiin palvelupuhelinnumeroihin sekä ELY-keskuksiin soittaminen maksaa asiakkaalle lankapuhelimesta paikallisverkkomaksun (pvm) ja matkapuhelimesta matkapuhelinmaksun (mpm) verran.

oikopolut

Alueelliset linkit - Keski-Suomi

Keski-Suomen yrityspalvelut

Päivitetty: 05.06.2024