Navigeringsmeny

Regional information

Osa linja-autovuoroista jää ajamatta oppilaitosten sulkemisen vuoksi (Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu)

Osa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen järjestämistä koulupäivisin ajettavista linja-autovuoroista jää ajamatta koronaviruksen vuoksi. Vuorojen liikennöinti voi keskeytyä jo keskiviikosta 18.3.2020 alkaen. Keskeytykset voivat koskea sekä kuntien sisäistä että kuntien välistä liikennettä. Lukiolaisia ylioppilaskirjoituksiin kuljettavat vuorot pyritään kuitenkin ajamaan vielä tämän viikon ajan. Jokainen liikennöitsijä tiedottaa omalta osaltaan siitä, mitkä vuorot jäävät ajamatta. Muutoksista parhaan tiedon saa suoraan kunkin liikennöitsijän asiakaspalvelusta tai nettisivuilta.

Työmatkustusta, asiointia sekä kaukoliikenteen liityntäyhteyksiä palvelevat kuntien väliset linja-autovuorot ELY-keskus pyrkii järjestämään toistaiseksi normaalisti. Joukkoliikenteen käyttäjien tulee kuitenkin varautua aikataulumuutoksiin, vuorojen peruuntumisiin ja liikenteen ajoittaiseen keskeytymiseen. Matkustajamäärien vähentyessä ja tilanteen pitkittyessä tulee lisäksi varautua siihen, että ajamatta jäävien vuorojen määrä lisääntyy jatkossa. ELY-keskus seuraa tilanteen kehittymistä ja reagoi tarvittavilta osin tilanteeseen. Tilanteen nopea muuttuminen on mahdollista.

Joukkoliikennettä käytettäessä on syytä pitää erityistä huolta hygieniasta. Käteistä rahaa korvaavien lipputuotteiden (matkakortit, mobiililiput ja nettiliput) käyttämistä suositellaan silloin, jos korvaavia lipputuotteita on käytössä.

Lisätietoja:

Joukkoliikennevastaava Samuli Kallio, puh. 0295 038 252
Liikennejärjestelmäasiantuntija Johannes Miesmaa, puh. 0295 038 537
etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Pressmeddelanden till 23.9.2020

Pressmeddelanden 2020 (till 23.9.2020)