Leader-ryhmät  

Leader-ryhmä on yritysten, yksityishenkilöiden ja julkisorganisaatioiden kanssa toimiva paikallinen kehittäjätaho, joka tuo esiin ruohonjuuritason tarpeita ja toivomuksia maaseudun kehittämiseksi.

Leader-ryhmien päätehtävänä on aktivoida ja kannustaa oman alueensa ihmisiä ja yrityksiä mukaan laaja-alaiseen kehittämistoimintaan ja yhteistyöhön.

Leader-ryhmät käynnistävät alueillaan laatimansa ohjelman mukaisia hankkeita ja muuta toimintaa yhteistyössä teemaohjelmien, muiden kehittämishankkeiden ja organisaatioiden kanssa.

Leader-ryhmillä on itsenäinen päätösvalta. Niiden tekemää ohjelmaa toteutetaan yksittäisissä kehittämishankkeissa. Leader-ryhmä käsittelee tehdyt hanke-esitykset ja antaa niistä lausunnon ELY-keskukselle.

ELY-keskus tekee hankkeiden lopulliset rahoituspäätökset. ELY-keskus voi myöntää avustuksen vain sellaiselle hankkeelle, jota paikallinen Leader-ryhmä on puoltanut.

ELY-keskusten asiantuntijoiden yhteystiedot:

TIETOA ALUEELTA

Leader-ryhmät - Uusimaa

Uudenmaan alueella toimii neljä Leader-ryhmää, joiden tavoitteena on kannustaa maaseudun asukkaita kehittämään kotiseutuaan, lisätä asuinympäristönsä viihtyisyyttä ja yhteisöllisyyttä sekä edistää myös maaseudun elinkeinotoimintaa uusien työpaikkojen ja yritysten luomiseksi. Leader-ryhmillä on oma kehittämisstrategia ja rahoitus: Leader-rahoituksella voidaan tukea yleishyödyllisiä ja elinkeinotoimintaa edistäviä hankkeita sekä yritysten perustamista, kehittämistä, investointeja ja innovaatioita sekä kylien elinvoimaisuutta, harrastusmahdollisuuksia ja kansainvälistä toimintaa.


Uudellamaalla toimivat Leader-ryhmät toiminta-alueineen:

Pomoväst rf:
Hanko, Raasepori, Inkoo, Siuntio ja Kirkkonummi
Puh / tel. 019 241 3921, mail(at)pomovast.fi
Hankepäällikkö Gunilla Wasström, (019) 2413 921, 040 574 7301

Kehittämisyhdistys SILMU ry:
Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Mäntsälä, Pornainen, Porvoo, Pukkila ja Sipoo
Hankeneuvoja Heli Tommiska, 040 569 0068
silmu(at)silmu.info

Ykkösakseli ry:
Salo, Lohja, Karkkila ja Vihti
Hankeneuvoja Anu Pekanniemi,050 4306 385
toimisto(at)ykkosakseli.fi

Eteläisen maaseudun osaajat EMO ry:
Espoo, Hausjärvi, Hyvinkää, Loppi, Nurmijärvi, Riihimäki, Tuusula ja Vantaa
puh. 050 573 2972, emo(at)emory.fi
Hankepäällikkö Esko Pietari, 050 573 2972


Päivitetty