Nyheter 2022

Regional information

Nyheter 2022

Kesää kohti – rakentavasti ja yhteistyössä  

Talvi on takana ja olemme menossa vauhdilla kesää kohden. Kesäkauden tienpitotyöt ovat käynnistymässä.

Teiden rakentamiseen ja korjaamiseen on edelleen niukasti rahaa käytettävissä, mutta muutamia uusia kohteita on alkamassa alueellamme.

ELY-keskus ryhtyi parantamaan Oriveden eritasoliittymää ja siihen liittyvää ohituskaistaosuutta yhdessä Oriveden kaupungin kanssa tässä kuussa. Valtatie 9:llä liikkuville häiriöitä aiheutuu eniten, kun valtatien ylittävää Paltanmäen ylikulkusiltaa puretaan.

Tampereella ELY-keskus osallistuu raitiotiehankkeen yhteydessä levennettävän Paasikiventien rakennuskustannuksiin, mistä kerrotaan tarkemmin toisessa jutussa. Parkanossa taas ELY-keskus teettää kävelyä ja pyöräilyä palvelevia järjestelyjä Käenmäentielle yhdessä Parkanon kaupungin kanssa. Kunnan kanssa tehtävästä yhteistyöstä on kyse myös Lempäälässä, jossa maantielle 130 rakennetaan uudet kiertoliittymät Kuljun Asematien ja Kiimakallion kohdille.  

Tiesuunnitelma valtatie 9 parantamisesta Alasjärveltä Käpykankaalle on valmistunut ja lähdössä lausuntokierrokselle. Toivottavasti tämä Väyläviraston Liikenne12-investointiohjelmaan sisältyvä hanke saadaan käyntiin lähivuosina. Perusteet ainakin ovat hyvät, sillä Alasjärven ja Aitovuoren välinen tieosuus on tällä hetkellä Suomen vilkkain 1+1-kaistainen tieosuus.   

"Pikipoikien" ja miksei -tyttöjenkin ilmaantumista teille on pidetty varmana kesän merkkinä. Niin nytkin, mutta huolestuttavan vähäisessä määrin. Pirkanmaalla päällystystyöt käynnistyvät vapun jälkeen. Kesän päällystysmäärän ennakoidaan Pirkanmaalla jäävän 175 kilometriin, kun se vielä vuonna 2020 oli lähes kaksinkertainen eli 350 kilometriä. Oman haasteensa päällystystöiden hankintaan tuo vielä Ukrainan sodan vuoksi korkealle noussut bitumin hinta.       

Vaikka kesäajan ajonopeudet on otettu käyttöön pääsiäisen jälkeen, kannustan jokaista autoilijaa keventämään kaasujalkaansa erityisesti tietyömaiden kohdalla ja nauttimaan kiireettömästä kesästä. Toivotaan, että lämmin auringonpaiste suosii meitä tänäkin kesänä! 

Tero Haarajärvi
tienpidon suunnitteluyksikön päällikkö
Pirkanmaan ELY-keskus


Kuva Tinnu Salonen