Navigeringsmeny

Nyheter 2020

Regional information

Nyheter 2020

Yksityistieasioissa on monta toimijaa – yksityistieapuri auttaa eteenpäin (Pirkanmaa)

ELY-keskukset myöntävät harkinnanvaraista avustusta yksityisteiden perusparantamishankkeisiin sekä antavat tarvittaessa valtuutuksen kutsua tiekunnan kokous koolle. Myös jotkut liikennemerkkiasiat, esimerkiksi väistämisvelvollisuutta osoittava merkki yksityisen tien ja valtion tien risteyksessä, kuuluvat ELY-keskuksille.

Väylävirasto ylläpitää Digiroad-tietojärjestelmää sekä antaa ohjeita siltojen suunnitteluun ja rakentamiseen.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin vastuulla on kehittää ja edistää yksityistieasioiden hoitamista valtakunnallisesti. Traficom myös myöntää valtionavustusta tiekuntien neuvontaan ja opastukseen ja sitä tukevan materiaalin ja palveluiden tuottamiseen sekä yksityisteitä koskevaan kehittämis-, suunnittelu- ja tutkimustyöhön.

Maanmittauslaitos taas ylläpitää yksityistierekisteriä ja tekee tietoimituksia.

Suomen Tieyhdistykseltä, tieisännöitsijöiltä tai kunnasta saa apua moneen tieasiaan.

Tienkäyttäjän on monesti vaikea hahmottaa, mihin hänen kuuluisi ottaa yhteyttä yksityisteihin liittyvissä asioissa. Liikenteen asiakaspalvelu on koonnut yksityisteihin liittyvistä usein kysytyistä kysymyksistä ratkaisuapurin. Apurin avulla voi tarkistaa, mihin tulee ottaa yhteyttä tai miten tulee toimia asian hoitamiseksi.

Apuri löytyy ELY-keskuksen verkkosivuilta: https://www.ely-keskus.fi/web/ely/yksityistieapuri

Palautetta ja kehitysehdotuksia apuriin liittyen voi antaa Liikenteen asiakaspalveluun: liikenteen.asiakaspalvelu(at)ely-keskus.fi tai https://palautevayla.fi/aspa