Navigeringsmeny

Nyheter 2020

Regional information

Nyheter 2020

ELY-keskuksen kaavalausunnot ymparisto.fi-palvelussa (Pirkanmaa)

Pirkanmaan ELY-keskuksen kunnille antamat kaavalausunnot löytyvät nyt ymparisto.fi-palvelusta. Kaavalausuntojen julkaiseminen internetissä parantaa asiakaspalvelua ja avointa tiedon jakamista Pirkanmaan ELY-keskuksessa.

Lausunnot ovat sivustolla aikajärjestyksessä alkaen alkuvuodesta 2020. Tätä aikaisemmat lausunnot saa pyydettäessä Pirkanmaan ELY-keskuksen kirjaamosta.

ELY-keskukset edistävät kunnan alueiden käytön suunnittelun ja rakennustoimen järjestämistä. ELY-keskusten on valvottava, että kaavoituksessa, rakentamisessa ja muussa alueiden käytössä otetaan huomioon vaikutuksiltaan valtakunnalliset ja merkittävät maakunnalliset asiat. ELY-keskuksen lausuntokynnys kaavoituksessa liittyy maankäyttö- ja rakennuslain määrittelemään ELY-keskuksen edistämis- ja valvontatehtävään.

Pirkanmaan ELY-keskukseen tulee vuosittain kaavalausuntopyyntöjä keskimäärin noin 250 kpl. Pirkanmaan ELY-keskus antaa noin 50 kpl kaavalausuntoja vuosittain.

Linkki kaavalausuntoihin: https://www.ymparisto.fi/fi-FI/Elinymparisto_ja_kaavoitus/Yhdyskuntarakenne/Kaavalausunnot__Pirkanmaa(57587)

Lisätietoja:

Yksikön päällikkö Samuli Alppi
[email protected]