Navigeringsmeny
Uutiset 2017

Nyheter 2017

Nyheter 2017

Uusia pilottihankkeita luoville aloille –  Lapin hankkeet pärjäsivät hyvin valtakunnallisessa rahoitushaussa (Lappi)

Kaksi lappilaista hanketta sai rahoitusta valtakunnallisessa CreMA-rahoitushaussa. Pilottihankkeille suunnattu tuki edistää yhteistyötä luovien alojen ja teollisuus-, palvelu- ja muiden alojen kanssa. Rahoitetut hankkeet ovat

  • Arctic Factory / Julius Oförsagd, Rovaniemi

19 000 €
Energiatehokkaita ja ekologisia designväliaikaiskoteja
Väliaikaiskoteja kierrätysmateriaaleja hyödyntäen matkailun ja suurtyömaiden käyttöön

  • Nollaus / Kati Reijonen

19 000 €
Tervetuloa. Ole kuin kotonasi.
Kulttuurien välistä vuorovaikutusta edistävä verkkokurssi

"CreMa-tuki mahdollistaa meille uuden konseptin konkreettisen kehittämisen ja yhteistyöpoolin rakentamisen yhdessä suomalaisten osaajien kanssa", kommentoi CreMA-tuetun Arctic Factoryn Julius Oförsagd. "Tuki on hyvin tärkeä apu, joka mahdollistaa askeleen uusille markkinoille ja edistää muotoilun hyödynnettävyyttä eri toimialojen kesken."

AVEKin CreMA-haku toteutetaan yhteistyössä ELY- eli elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten kanssa. "Tukipäätöksiä tehdessämme etsimme hankkeita, joita on mahdollista jatkorahoittaa ELY-keskusten kautta", AVEKin tuotantoneuvoja Milla Moilanen kertoo. 

Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK myönsi CreMA-tukea kaikkiaan 14 hankkeelle yhteensä 250 000 euroa. Syyskuun lopussa päättyneessä haussa hakemuksia tuli 34 kappaletta ympäri Suomea, yhdeksän ELY-keskuksen alueelta. Haettu summa oli yhteensä 630 000 €.

Hakemukset arvioi asiantuntijaraati, jossa oli mukana opetus- ja kulttuuriministeriön, AVEKin sekä ELY-keskusten edustajat. CreMA on osa opetus- ja kulttuuriministeriön AVEKille myöntämää CreaDemo-määrärahaa.

Lue lisää:

Lisätietoja Lapin ELY-keskuksesta:

  • Satu Huikuri, puh. 0295 037 049, satu.huikuri(at)ely-keskus.fi

 

 


Regional information