Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2019

Varsinais-Suomessa työttömyys yhä alenee

 

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli marraskuun lopussa 18 500 työtöntä työnhakijaa. Marraskuun aikana työttömien määrä monesti vähenee - nyt se kasvoi 800 henkilöllä lomautusten määrän kasvun vuoksi. Viime vuoden marraskuusta työttömien määrä väheni 3 prosentilla (500 henkilöllä) eli ripeämpää tahtia kuin koko maassa (-0,3 %). 

Työttömien osuus työvoimasta oli marraskuun lopussa Varsinais-Suomessa 7,8 % eli 0,3 %-yksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on pienempi kuin koko maassa (8,7 %).

Työttömien määrä väheni vuoden takaisesta lähes kaikkien ELY-keskusten alueilla. Samana aikana työttömyys väheni Varsinais-Suomessa lähes kaikissa seutukunnissa.  Ripeimmin työttömien määrä väheni Salon seudulla (-9 %), kun Vakka-Suomen työttömien määrä kasvoi jyrkästi autotehtaan lomautusten myötä – lomautetut lasketaan työttömiksi. Teollisuudessa ja rakentamisessa työttömyyden aleneminen on hidastunut ja sen seurauksena miesten työttömyys jopa kasvoi. Pitkäaikaistyöttömyys vähenee lähes kaikissa alueen  kunnissa. Kolmessa vuodessa pitkäaikaistyöttömien määrä on Varsinais-Suomessa vähentynyt 56 prosentilla eli 5 900 henkilöllä.

Joulukuun aikana työttömien määrä yleensä kasvaa  ja niin tapahtuu Varsinais-Suomessa tälläkin kertaa.

 

Tarkempaa tietoa:

www.temtyollisyyskatsaus.fi

  • kaikkien ely-keskusten ja koko maan viimeisin työllisyyskatsaus löytyy tästä samasta paikasta.

  • Palvelusta voi kopioida katsauksen kuviot ja niiden lähteenä olevat taulukot mm. excel-muodossa.

Työllisyyskatsaukset, Varsinais-Suomi

  • työllisyyskatsaukset pdf-muodossa vuodesta 2012 alkaen

Lisätietoja:

Juha Pusila, analyytikko, puh. 0295 022 772


Regional information