Navigeringsmeny
Tiedotteet 2016

Pressmeddelanden 2016

Pressmeddelanden 2016

Työttömyyden alenemisvauhti kiihtyy Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli marraskuun lopussa 27 800 työtöntä työnhakijaa. Marraskuun aikana työttömien määrä yleensä kasvaa - nyt 200 henkilöllä.  Viime vuoden marraskuusta määrä väheni 4,4 prosentilla (1 300 henkilöllä), kun koko maassa työttömien määrä väheni hieman hitaammin eli 4,0 prosentilla.

Työttömien osuus työvoimasta oli marraskuun lopussa Varsinais-Suomessa 12,2 % eli 0,6 %-yksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on pienempi kuin koko maassa (12,5%)  ja samalla osuus on maan ELY-keskusalueista viidenneksi pienin.

Työttömien määrä väheni vuoden takaisesta useimpien ELY-keskusten alueilla. Poikkeuksen muodostavat Pohjois-Karjala, Pohjanmaa ja erityisesti Satakunta, jossa työttömyyden kasvu oli maan voimakkainta. Vuotta aiemmasta työttömyys väheni Varsinais-Suomessa kaikissa seutukunnissa. Näin tapahtui myös nuorten työttömyyden osalta. Alle 30-vuotiaiden osalla työttömyys vähenee niin peruskoulun kuin korkeampia tutkintoja suorittaneilla. Pitkäaikaistyöttömyys vähenee Loimaan seudun ohella myös Vakka-Suomessa ja yleisesti sen kasvuvauhti on hidastumassa.

Joulukuun aikana työttömien määrä yleensä kasvaa ja niin tapahtuu Varsinais-Suomessa tälläkin kertaa.

Huom! Työllisyyskatsaukseen on lisätty taulukko, josta löytyvät työttömien määrät eri ryhmissä (mm. nuoret ja pitkäaikaistyöttömät) kaikista Varsinais-Suomen kunnista.

 

Tarkempaa tietoa:

Uusi Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus, nettiversio

  • monikäyttöinen nettiversio, jossa  kuviot kuten koko katsauskin ovat tallennettavissa

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-varsinais-suomi-tyollisyyskatsaukset#.V2geMDGcwVA

  • työllisyyskatsaukset pdf-muodossa

 

Lisätietoja:

analyytikko Juha Pusila (puh. 0295 022 772)

Varsinais-Suomen ELY-keskus


Regional information