Navigeringsmeny
Tiedotteet 2016

Pressmeddelanden 2016

Pressmeddelanden 2016

Palokanorren liikenteen sujuvuuden parantamiseksi tehtyjä toimenpiteitä esitellään yleisötilaisuudessa (Keski-Suomi)

Maantien 16685 (Palokanorsi) parantaminen välillä Saarijärventie - Ritopohjantie, Jyväskylä

Palokanorrella ilmenee nykyisin huipputuntien aikana liikenteen ruuhkautumista. Ruuhkien vähentämiseksi on Palokanorrelle suunniteltu nykyisten kiertoliittymien tilalle turbokiertoliittymät, jotka mahdollistavat liikenteen paremman sujuvuuden alueella. Lisäksi Palokanorren länteen suuntautuvalle liikenteelle tulee kaksi kaistaa välille Saarijärventie-Jokelantie. Ritopohjantien ja Palokanorren liittymään on suunniteltu kokonaan uusi kiertoliittymä.

Myös kevyen liikenteen yhteyksiä parannetaan muun muassa rakentamalla kokonaan uusi raittisilta valtatien 4 ylitse. Suunnitelman yhteydessä nykyisiä kevyen liikenteen alikulkukäytäviä uusitaan ja osittain myös avarretaan rakentamalla kokonaan uusi silta. Tiesuunnitelma valmistuu keväällä 2017.

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus laatii tiesuunnitelmaa yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kanssa. Suunnittelukonsulttina toimii Ramboll Finland Oy.

Kaikki alueen maanomistajat ja asukkaat, muut tienkäyttäjät tai muuten hankkeesta kiinnostuneet (maantielaki 27§ ja maantieasetus 3§) ovat tervetulleita yleisötilaisuuteen kuulemaan asiasta lisää ja kertomaan mielipiteensä tiesuunnitelmaluonnoksesta.

Tiesuunnitelmaluonnoksia esitellään keskiviikkona 11.1.2017 klo 17–19 Palokan yhtenäiskoululla, osoitteessa Koivutie 5, 40270 Jyväskylä.

Lisätietoa suunnitteluhankkeesta löytyy Keski-Suomen ELY-keskuksen internet-sivuilta:

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi-tiehankkeet-maantien-16685-palokanorsi-parantaminen-valilla-saarijarventie-ritopohjantie-jyvaskyla-ts#.WGTH3DFpuLE

Sekä suunnitteluhankkeesta vastaavilta henkilöiltä:

  • Kari Komi, Keski-Suomen ELY-keskus, p. 0295 024 691
  • Tapio Koikkalainen, Jyväskylän kaupunki, p.014 2667 594
  • Satu Rajava, Ramboll Finland Oy, p. 040 5171 432

Regional information