Navigeringsmeny
Tiedotteet 2014

Pressmeddelanden 2014

Pressmeddelanden 2014

Siikalatvan liikenneturvallisuussuunnitelman esittelytilaisuus Pulkkilassa (Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus)

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus sekä Haapaveden, Siikalatvan ja Pyhännän kunnat laativat yhdessä kuntien alueelle liikenneturvallisuussuunnitelmat. Suunnitelmat ovat edenneet luonnosvaiheeseen. Siikalatvan liikenneturvallisuussuunnitelmaa esitellään yleisö-tilaisuudessa keskiviikkona 29.10.2014 klo 17.30 – 19.30 kunnantalolla, osoite Pulkkilantie 4, Pulkkila

Yleisötilaisuudessa esitellään kuntien liikenneturvallisuuden onnettomuustilannetta ja keväällä toteutetun asukaskyselyn tuloksia sekä toimenpide-ehdotuksia liikenneturvallisuuden ja esteettömyyden parantamiseksi.

Suunnitelmassa esitetään kuntien liikenneturvallisuustavoitteeksi, ettei kenenkään tarvitse kuolla tai loukkaantua vakavasti liikenteessä ja tienkäyttäjät ottavat vastuun turvallisesta liikkumisesta ja arvostavat muita liikkujia. Näihin tavoitteisiin päästään vain asukkaiden ja eri hallintokuntien kanssa tehtävällä yhteistyöllä.

Liikenneturvallisuussuunnitelman laatiminen on aloitettu maaliskuussa 2014. Suunnitelma valmistuu vuoden 2015 alussa.

Siikalatvan vuotuiset onnettomuuskustannukset ovat lähes miljoonaa euroa

Siikalatvassa tapahtui vuosina 2009–2013 216 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta. Onnettomuuksissa kuoli 4 henkilöä ja loukkaantui 81 henkilöä. Siikalatvassa tapahtuneiden onnettomuuksien keskimääräiset vuotuiset onnettomuuskustannukset olivat vuosina 2009–2013 noin 5,2 miljoonaa euroa, josta kunnan osuus oli noin 0,9 miljoonaa euroa/vuosi.

Keväällä toteutettuun kyselyyn saatiin koko suunnittelualueelta yhteensä 735 vastausta, joista 333 oli Siikalatvalta. Vastauksia on käytetty lähtöaineistona liikenneympäristön toimenpide-ehdotusten laatimisessa. Parannustoimet kohdistuvat niin katuverkolle kuin maanteillekin ja esteettömyyteen liittyvät asiat jopa piha-alueisiin.
 

Heijastimilla näkyvyyttä pimenevään syksyyn

Loka-tammikuu on vuoden pimeintä aikaa, jolloin liikenteessä liikkujien on hyvä taata näkyvyytensä. Liikenteeseen lähtiessä kannattaa ylleen pukea heijastinliivi tai heijastin. Pyöräillessä valaisin on tärkeä turvaväline pyöräilykypärän kanssa. Lokakuun alussa vietettiin valtakunnallista heijastinpäivää.


Lisätietoja suunnitelmasta antavat:

Tarja Jääskeläinen, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, tarja.jaaskelainen(at)ely-keskus.fi, puh. 0295 038 251,
Aimo Lehmikangas, Siikalatvan kunta, aimo.lehmikangas(at)siikalatva.fi, puh. 044 511 8601,
Christel Kautiala, Destia Oy, christel.kautiala(at)destia.fi, puh. 050 591 1605.


Regional information