Navigeringsmeny
Tiedotteet 2014

Pressmeddelanden 2014

Pressmeddelanden 2014

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun liikenneturvallisuuspalkinto myönnettiin Punainen Liitu  -esitykselle (Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus)

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun liikenneturvallisuusseminaari pidetään 11.11.2014 Ylivieskassa. Seminaarissa käsitellään ajankohtaisia liikenneturvallisuuden teemoja ja esitellään maakunnallinen liikenneturvallisuussuunnitelma vuosille 2015–2018. Tänä vuonna seminaari keskittyy nuorten liikenneturvallisuuteen. Puhujina on useita valtakunnallisia ja paikallisia asiantuntijoita, jotka haastavat myös seminaarin osallistujat mukaan keskusteluun. Liikenneturvallisuusseminaarissa jaetaan Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun liikenneturvallisuuspalkinto Punainen Liitu -esitykselle.

Punainen Liitu – esitys on Jokilaaksojen alueelta liikkeelle lähtenyt 16–20-vuotiaille suunnattu liikenneturvallisuusesitys. Esitys on koettu katsojien keskuudessa koskettavana, vaikuttavana ja ajatuksia herättävänä. Esityksen esikuvana on toiminut englantilainen Safe Drive – Stay Alive -konsepti. Esityksessä vaihtelevat videomateriaali ja pelastus-, ensihoito- ja poliisialan ammattilaisten puheenvuorot. Yli 3 000 nuorta on jo nähnyt esityksen. Esityksiä on järjestetty mm. Haapajärvellä, Nivalassa, Oulussa, Raahessa, Ylivieskassa ja Kalajoella.

Palkinnon jakaa Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella liikenneturvallisuustyötä koordinoiva Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun liikenneturvallisuusryhmä. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen vetämässä ryhmässä on mukana alueella toimivien seudullisten liikenneturvallisuusryhmien, Liikenneturvan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun liittojen, poliisin sekä pelastuslaitoksen edustus.


Maakunnallinen liikenneturvallisuussuunnitelma luottaa vastuullisten liikkujien viisaisiin valintoihin

Maakunnallinen liikenneturvallisuussuunnitelma tavoittelee vastuullisten ja viisaiden liikkujien valintojen kautta parempaa liikenneturvallisuutta ja kestäviä liikkumisvalintoja. Liikenneturvallisuustyön erityisiksi kohderyhmiksi on valittu nuoret ja iäkkäät.

Suunnitelma edistää poikkihallinnollisesti useilla eri toimijatasoilla tehtävää liikenneturvallisuustyötä. Ytimenä on aktiivinen kuntatyö, jota tuetaan kehittämällä alueella hyvin käynnistyneitä liikenneturvallisuuden seudullisia toimijatöitä. Perinteisen liikenneturvallisuustyön rinnalla edistetään viisaita liikkumisvalintoja ja esteettömyyttä. Tällä toimintakaudella on lisäksi nostettu tavoitteeksi liikennekasvatuksen aseman vahvistaminen koulujen arjessa ja turvallisten kouluympäristöjen luominen.

Lisätietoja:

Yksikön päällikkö Timo Mäkikyrö, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, puh. 0295 038 268.


Regional information