Navigeringsmeny
Tiedotteet 2014

Pressmeddelanden 2014

Pressmeddelanden 2014

Lomautukset kasvattivat työttömyyttä Kainuussa (Kainuun ELY-keskus)

Kainuun työttömyydessä käänne parempaan odotuttaa vielä. Kainuun kunnista ainoastaan Vaalassa ja Puolangalla oli toukokuussa työttömiä työnhakijoita kutakuinkin saman verran kuin vuosi sitten. Muualla Kainuussa työttömiä oli edelleen selvästi vuoden takaista enemmän.

Kainuun työ- ja elinkeinotoimistoon (TE-toimistoon) oli kirjoittautunut toukokuun lopussa 5 608 työtöntä työnhakijaa. Se on 266 vähemmän kuin huhtikuussa, mutta kuitenkin 766 eli lähes 16 % enemmän kuin vuosi sitten. Lomautukset kasvattivat työttömyyttä vuoden takaisesta. Lomautettuja oli toukokuussa lähes 90 % enemmän kuin vuosi sitten.

Työvoiman kysyntä takkuilee. Ajoittain uuden työvoiman tarve vilkastuu ja ajoittain se taas hiipuu. Vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana Kainuun TE-toimistoon ilmoitettiin uusia avoimia työpaikkoja lähes saman verran kuin vastaavana aikana vuosi sitten. Tarve kohdistui kuitenkin valtaosin vain muutamille aloille. Toukokuussa uutta työvoimaa tarvittiin lähinnä kaupallisessa työssä sekä terveydenhuolto- ja sosiaalialalla.

Kainuun korkea työttömyys on hitaasti taittumassa. Lomautukset pitävät työttömyyttä kuitenkin vielä selvästi vuoden takaista korkeammalla ja työvoiman kysynnän selvä kohentuminen odotuttaa vielä. Kesällä työttömyys tavanomaisesti hieman kasvaa, mutta kääntyy sitten elo- ja syyskuussa taas laskuun.

Liite: Kainuun ELY-keskuksen työllisyyskatsaus, toukokuu 2014

Lisätietoja: Kainuun ELY-keskus,
strategiapäällikkö Juha Puranen, p. 029 502 3650,
suunnittelija Anne Ristioja, puh 029 502 3582.


Regional information