Maatilojen kehittäminen

KuvituskuvaELY-keskukset myöntävät tukia maatilojen investointeihin ja toiminnan kehittämiseen. Investointitukien avulla pyritään kehittämään ja tukemaan maatilojen rakennetta ja kilpailukykyä.

ELY-keskukset rahoittavat maaseutuyrittäjää maatilan sukupolven- ja omistajanvaihdoksessa nuoren viljelijän aloitustuella.

Hakemusten liitteenä vaadittavan liiketoimintasuunnitelman kustannukset voidaan sisällyttää investoinnin kustannusarvioon.

Ei-tuotannollisen investoinnin korvausta voi hakea voi hakea kosteikkojen perustamiseen sekä perinnebiotooppien ja luonnonlaidunten alkuraivaukseen ja aitaamiseen.

Neuvo 2020 on uusi maatilojen neuvontajärjestelmä, jonka neuvontapalvelut on tarkoitettu kaikille viljelijöille. Järjestelmän avulla viljelijät voivat saada neuvontaa uusista tukiehdoista ja sen yhteydessä voidaan teettää tilan energiasuunnitelma, ympäristösuunnitelma tai tuotantoeläinten terveydenhoitosuunnitelma.

TIETOA ALUEELTA

Maatilojen kehittäminen - Pohjanmaa ja Keski-Pohjanmaa

Pohjanmaan ELY-keskus edistää maatilojen kehittämistä Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa. Lisätietoja vasemmasta valikosta.


Päivitetty

ALUEELLISET LINKIT

Uudenmaan ELY-keskus käsittelee maaseudun kehittämishankkeiden ja yritystukien sekä maatalouden rakennetukien maksuhakemukset. 

Maksatuksen ohjeet, lomakkeet ja yhteystiedot