Maaseutuelinkeinot

Maaseutuelinkeinojen kehittäminen ja maaseudun elinvoimaisuuden turvaaminen on yksi ELY-keskusten tehtävistä. Tavoitteena on maa- ja metsätalouden kilpailukyvyn parantaminen sekä kalatalouden ja muiden maaseudun elinkeinojen edistäminen.

ELY-keskukset tukevat maatilojen, maataloustuotteiden ensiasteen jalostusta harjoittavien pk-yritysten ja maaseudun mikroyritysten investointeja ja kehittämistä. Tukea voidaan myöntää kehittämishankkeille, jotka edistävät elinkeinojen toimintamahdollisuuksia sekä kannustavat uuden yritystoiminnan aloittamiseen ja toimivien yritysten kehittämiseen.

Tukitasot ja rahoitusmuodot vaihtelevat hieman ELY-keskuksittain. Kun suunnittelet investointia, rakentamista tai muuta kehittämistoimintaa, ota yhteyttä alueen ELY-keskukseen.

ELY-keskusten alueellisille sivuille  voi siirtyä valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kohdasta halutun alueen.

 

TIETOA ALUEELTA

Maaseutuelinkeinot – Kainuu

Maaseudun yritys- ja hanketukien haut ovat avautumassa - See more at: http://www.mavi.fi/fi/tietoa-meista/tiedotteet/2013/Sivut/yritys-ja-hanketukihaut-avautumassa.aspx#sthash.bzSRiNI8.dpuf
Maaseudun yritys- ja hanketukien haut ovat avautumassa - See more at: http://www.mavi.fi/fi/tietoa-meista/tiedotteet/2013/Sivut/yritys-ja-hanketukihaut-avautumassa.aspx#sthash.bzSRiNI8.dpuf

Ajankohtaista


Kainuun ELY-keskus tarjoaa maatiloille ja maaseudun kehittäjille rahoitus-, kehittämis- ja valvontapalveluja. Lisäksi ELY-keskuksen maaseutu- ja energiayksiköillä on joitain elintarviketuotannon ohjaukseen liittyviä tehtäviä. ELY-keskuksesta voidaan hakea myös energiatukea, joka on tarkoitettu yrityksille ja yhteisöille ilmasto- ja ympäristömyönteisiin investointi- ja kehittämishankkeisiin.

Lisätietoa, linkit asiantuntijahakuun:

Yritys-, hanke- ja rakennetukien lomakkeet Suomi.fi:ssä

Yritys-, hanke- ja rakennetukien lomakkeet on julkaistu valtionhallinnon yhteisellä Suomi.fi-sivustolla (linkki oikealla palstalla). Kaikkein helpoimmin löydät lomakkeet Maaseutuviraston sivuilta (linkki oikealla palstalla).

Vanhaan lomakepalveluun lomake.mmm.fi, Mavin verkkosivuille ja Maaseutu.fi-sivuille lisätään linkit Suomi.fi-sivuille. Lomakkeita ei päivitetä enää vanhaan lomakepalveluun.

Lomakkeet löytyvät Suomi.fi:stä helpoiten hakutoiminnolla. Hakuna voi käyttää esimerkiksi lomakkeen numeroa tai hakusanaa. Lomakenumero tai hakusana kirjoitetaan sivun keskellä olevaan oranssiin hakusanakenttään, minkä jälkeen klikataan Hae.

Porotalouden lomakkeita voi hakea lomakenumeroilla 227, 561 ja 549. Hanketukilomakkeet löytyvät numerolla 2306 ja yritystukilomakkeet numerolla 2305.


Päivitetty
Tulosta Tulosta
Jaa