Maaseutuelinkeinot

Maaseutuelinkeinojen kehittäminen ja maaseudun elinvoimaisuuden turvaaminen on yksi ELY-keskusten tehtävistä. Tavoitteena on maa- ja metsätalouden kilpailukyvyn parantaminen sekä kalatalouden ja muiden maaseudun elinkeinojen edistäminen.

ELY-keskukset tukevat maatilojen, maataloustuotteiden ensiasteen jalostusta harjoittavien pk-yritysten ja maaseudun mikroyritysten investointeja ja kehittämistä. Tukea voidaan myöntää kehittämishankkeille, jotka edistävät elinkeinojen toimintamahdollisuuksia sekä kannustavat uuden yritystoiminnan aloittamiseen ja toimivien yritysten kehittämiseen.

Tukitasot ja rahoitusmuodot vaihtelevat hieman ELY-keskuksittain. Kun suunnittelet investointia, rakentamista tai muuta kehittämistoimintaa, ota yhteyttä alueen ELY-keskukseen.

ELY-keskusten alueellisille sivuille  voi siirtyä valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kohdasta halutun alueen.

 

TIETOA ALUEELTA

Maaseutuelinkeinot – Kaakkois-Suomi 

Kaakkois-Suomen ELY-keskus tarjoaa maatiloille, maaseudun yrityksille ja maaseudun kehittäjille rahoitus-, kehittämis- ja valvontapalveluita. Lisäksi ELY-keskuksen Maaseutupalvelut-yksiköllä on joitain elintarviketuotannon ohjaukseen liittyviä tehtäviä.

Tutustu Kaakkois-Suomen maaseutustrategiaan ja alueelliseen maaseudun kehittämissuunnitelmaan:                      

Lisätietoa rahoituksesta:

Ajankohtaista Maaseutupalvelut-yksikössä:

11.3.2016 ja 15.3.2016 pidettyjen Yhdessä enemmän -infotilaisuuksien materiaalit:

Maaseutupalvelut Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen uutiskirjeessä

2016

2015


Päivitetty
Tulosta Tulosta
Jaa