Hyppää sisältöön
Navigeringsmeny
Yritystoiminta-aiheiset tiedotteet

Pressmeddelande om företagsverksamhet

Kapslade applikationer
Meddelanden
null Luovien alojen CreMA-avustus haettavissa lokakuun alkuun saakka (Pohjois-Pohjanmaa)

Luovien alojen CreMA-avustus haettavissa lokakuun alkuun saakka (Pohjois-Pohjanmaa)

Luovien alojen yrittäjyyttä tukevaa CreMA-rahoitusta voi hakea tänä vuonna 1.10.2019 mennessä.

CreMA on joustava määräraha, joka tarjoaa luovan alan yrittäjille mahdollisuuksia luoda pitkäkestoisia, laajoja kumppanuuksia ja liiketoimintamahdollisuuksia. Muiden alojen näkökulmasta rahoitus mahdollistaa luovan osaamisen hyödyntämisen liiketoiminnan kehittämisessä. CreMA-määrärahaa jaetaan vuonna 2019 enintään 259 000 euroa.

Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus (AVEK) jakaa CreMA-avustuksia opetus- ja kulttuuriministeriön sille osoittamasta määrärahasta. Tavoitteena on käynnistää 20-30 luovien alojen ja muiden alojen monialaista pilottihanketta ja näin edistää uusien tuotteiden, palvelujen tai toimintamallien syntymistä.

Rahoitusta haetaan AVEK-hakujärjestelmän kautta. CreMA-rahoitus voi olla 60 prosenttia hankkeen kokonaiskustannuksista. Hakijana tulee olla luovan alan yritys tai yritysverkosto. Muilta toimialoilta mukana tulee olla yhteistyökumppanina yritys tai yritysverkosto.

Hankkeita arvioitaessa painotetaan erityisesti niiden uutuusarvoa, innovatiivisuutta, taloudellista toteuttamiskelpoisuutta, liiketoimintapotentiaalia, kansainvälistä potentiaalia sekä verkostoitumista. Niiden tulee myös täyttää ELY-keskusten tuettaville hankkeille asettamat kriteerit: http://www.ely-keskus.fi/web/ely/yrityksen-kehittamisavustus.

Infoa rahoituksesta saa Creven 27.8. järjestämässä työpajassa. CreMA-rahoitustyöpajaan voi ilmoittautua täältä: https://www.lyyti.in/Ryhmaneuvonnat_2019_5241/en. Neuvontaan voi osallistua etänä. Neuvonnat ovat maksuttomia ja avoimia kaikille luovien alojen yritystoimintaa sekä luovan alan kanssa yhteistyötä suunnitteleville.

CreMA-rahoitushaku toteutetaan yhteistyössä ELY-keskusten kanssa. Ennen hakemuksen jättämistä hakijoita kehotetaan olemaan yhteydessä oman alueensa ELY-keskuksen yhteyshenkilöön.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus: paivi.lappalainen (at) ely-keskus.fi ja teea.oja (at) ely-keskus.fi.

Lisätietoa CreMA-hausta: https://www.kopiosto.fi/AVEK/crema-haku-auki-3-6-1-10-2019.


Regional information