Hyppää sisältöön
Navigeringsmeny
Yritystoiminta-aiheiset tiedotteet

Pressmeddelande om företagsverksamhet

Kapslade applikationer
Meddelanden
null Lukuisat suomalaiset yritykset ovat saaneet ELY-keskuksilta kriisiapua - Maksatusten hakemisen on tarkoitus avautua ensi tiistaina (Etelä-Savo)

Lukuisat suomalaiset yritykset ovat saaneet ELY-keskuksilta kriisiapua - Maksatusten hakemisen on tarkoitus avautua ensi tiistaina (Etelä-Savo)

ELY-keskukset ovat vastaanottaneet perjantaihin 7.5. klo 00:00 mennessä yhteensä 24 068 hakemusta haetun euromäärän ollessa 682,2 milj. €. Hakemuksia on saapunut tilanneanalyysista ja kehittämisavustuksista lähes yhtä paljon kummastakin. Toimialoittain hakemuksia on saapunut edelleen eniten vähittäiskaupan, majoitus- ja ravitsemus-, kuljetusalan sekä liike-elämän palveluiden toimialoilta.

Etelä-Savossa hakemuksia on vastaanotettu 706 kpl.

Nyt kuukauden ajan käynnissä olleen rahoituskauden aikana on hakemuksia käsitelty yhteensä 9 542 kappaletta eli saapuneista hakemuksista on käsitelty lähes 40 %. Torstaihin 7.5. mennessä hyväksyttyjen päätösten määrä on 7 185 kappaletta, joihin on myönnetty yhteensä 85 445 434 milj.€ euroa. Kielteisten päätösten (18 %) tai peruttujen hakemusten (6 %) syynä on yleisimmin se, että rahoitusta on haettu sekä ELY-keskukselta että Business Finlandilta. Mahdollisten päällekkäisten päätösten osalta päätökset selvitetään ja korjataan normaalein hallinnollisin menettelyin yhteistyössä asiakkaan kanssa.

Etelä-Savossa on myönnetty rahoitusta 367 hankkeeseen yhteensä 4,6 milj. €.

Hakemusten käsittely on sinänsä hyvässä vauhdissa, tällä viikolla on valtakunnan tasolla tehty enemmän päätöksiä kuin on saapunut uusia hakemuksia. Alkuvaiheen suuresta määrästä johtuen keskimääräinen käsittelyaika on kuitenkin tällä hetkellä noin 40 päivää. Avustuksesta 70 % on maksettu avustuspäätöksen yhteydessä, mikäli hakija on hakemuksen yhteydessä hakenut ennakon maksua.  Maksamatta olevaa osuutta yritykset voivat hakea maksuun 12.5. alkaen. ELY-keskusten verkkosivuille informoidaan tarkemmin maksatuksen hausta.

Toimialakohtaista rahoitustilannetta voi seurata ely-keskus.fi verkkosivuilla kerran viikossa päivittyvästä taulukosta (sivulle).

Lisätietoja:

Johtaja Juha Pulliainen, juha.pulliainen(at)ely-keskus.fi, p. 0295 024 162

Lue lisää:


Regional information