Hyppää sisältöön
Navigeringsmeny
Yritystoiminta-aiheiset tiedotteet

Pressmeddelande om företagsverksamhet

Kapslade applikationer
Meddelanden
null Under de tre första dagarna har det inkommit rikligt med ansökningar om coronafinansiering från NTM-centralen. I början av nästa vecka inleds beslutsfattandet.

Under de tre första dagarna har det inkommit rikligt med ansökningar om coronafinansiering från NTM-centralen. I början av nästa vecka inleds beslutsfattandet.

NTM-centralernas finansiering till företag i undantagstillståndet som orsakats av coronaviruset öppnades tisdagen den 31 mars. Före klockan 9.00 på fredagen 3.4. har det inkommit sammanlagt 5570 ansökningar. Det hade ansökts om stöd för sammanlagt 159 344 893 euro. NTM-centralerna är beredda att behandla ansökningarna i snabb takt och arbete görs vid alla 15 NTM-centraler. Beredningen av förslag till beslut har redan inletts och man kan börja fatta de första besluten nästa tisdag (7.4.2020) då beslutsfattningssystemet färdigställts.

Situationen per landskap (3.4 kl. 9.00):

Landskap                      Inlämnade ansökningar om coronafinansiering [st.]
Södra Karelen 113
Södra Österbotten 156
Södra Savolax 179
Kajanaland 62
Egentliga Tavastland 162
Mellersta Österbotten 68
Mellersta Finland 290
Kymmenedalen 139
Lappland 215
Birkaland 516
Österbotten 115
Norra Karelen 167
Norra Österbotten 363
Norra Savolax 244
Päijänne-Tavastland 164
Satakunta 182
Nyland 1914
Egentliga Finland 522
Tot. 5570

 

Den riksomfattande telefon- och e-postrådgivningen som grundats som stöd för företagen har varit mycket efterfrågad och de som har behövt information har hittat den bra. För att minimera överbelastningen av servicekanalerna och snabba upp behandlingen av ens ärende lönar det sig att först bekanta sig med ansökningsanvisningarna på webbplatsen. Det finns en lättare förenklad elektronisk blankett för ansökan om understödet. Personalen vid kommunernas och näringsbolagens företagstjänster ger också råd och hjälp då det gäller att göra ansökningarna.

Då arbetet med finansieringsansökan som snabbt tagits i bruk och beretts framskrider, kommer man bl.a. att utveckla anvisningarna för ansökan, webbplatsens innehåll och blanketterna enligt behov, berättar NTM-centralens överdirektör Petri Knaapinen. 

Vi informerar regelbundet om handläggningen av ansökningarna på NTM-centralens webbplats och kanaler i sociala medier.

Läs mera:

Ytterligare information:

NTM-centralen, överdirektör Petri Knaapinen, tfn 0295 021 076

 

 

 

 


Regional information