Hyppää sisältöön
Navigeringsmeny
Yritystoiminta-aiheiset tiedotteet

Pressmeddelande om företagsverksamhet

Kapslade applikationer
Meddelanden
null ELY-keskusten koronarahoituksen haku päättyy maanantaina 8.6. (Etelä-Pohjanmaa)

ELY-keskusten koronarahoituksen haku päättyy maanantaina 8.6. (Etelä-Pohjanmaa)

Työ- ja elinkeinoministeriöstä 1.6. uutisoidun mukaisesti uuden kustannustuen käyttöönoton myötä suljetaan Business Finlandin ja ELY-keskusten kehittämisavustukset, joita ne tällä hetkellä myöntävät yrityksille koronatilanteen vuoksi. ELY-keskusten myöntämä koronarahoitus päättyy maanantaina (8.6 klo 16.15).  Haun voimassaoloon saakka saapuneet hakemukset käsitellään hakuhetken sääntöjen mukaisesti.  Hakemusjonon purkamiseen tehdään ELY-keskuksissa lisärekrytointeja sekä hakemusten että maksatusten käsittelyyn.

  • Valtiokonttori tiedottaa kustannustuesta kotisivuillaan ja some-kanavissaan. 

ELY-keskusten tarjoamat normaalit kehittämispalvelut sekä yrityksen kehittämisavustus yritysten uudistumisten tukemiseen ovat käytettävissä entiseen tapaan, lisätiedot löytyvät ELY-keskuksen verkkosivuilta:.

Yrityksen kehittämispalvelut (yritystenkehittamispalvelut.fi)

Yrityksen kehittämisavustus (ely-keskus.fi)

Uutta elinvoimaa yritykselle ELY-keskuksen koronarahoituksella

Mika Peltoniemen ja Jarmo Rajaniemi Ohjelma-Viisarit Oy:stä kertovat ELY-keskuksen koronarahoituksen vaikuttavuudesta yrityksen toimintaan koronan aikana ja sen jälkeen

Koronarahoituksen tilannekatsaus

Etelä-Pohjanmaalle on saapunut 29.5.2020 mennessä yhteensä 853 hakemusta (22,3 milj. €), myönteisiä päätöksiä on tehty 300 kpl, yhteensä 3,2 milj. euron edestä. Toimialoina painottuvat ravitsemus- ja majoitus, kaupan ala sekä liikenne.

ELY-keskuksiin on 31.5. mennessä saapunut hakemuksia yhteensä n. 28 600 kpl (n. 843 milj.€), josta on käsitelty yli puolet (56 %) ja myönteisiä päätöksiä on tehty 11 600 kpl (n. 139 milj €). Toimialoittain eniten myönteisiä päätöksiä on tehty kaupan alan (18%), ravitsemus- ja majoitusalan (16 %) sekä liikenne- ja logistiikka-alan (14 %) yrityksille.

Valtakunnallinen ELY-keskusten tiedote 1.6.2020 koronarahoituksen päättymisestä (ely-keskus.fi)

 

Lisätiedot

Johanna Olsson, yrityspalvelupäällikkö
0295 027 540
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, yrityspalvelukeskus


Regional information