- Aktuellt
- Kungörelser och anmälningar
- Allmän anmälan om flyttning av fordon som lämnats på landsväg
- Planering av statens trafikleder - kungörelser
- De kungörelser, offentliga delgivningar och beslut inom ansvarsområdet för miljö och naturresurser som är riksomfattande eller omfattar flera regioner
- Jobba hos oss
- RSS-feed
- Evenemang och utbildningar
- Anbudsförfrågningar och projektutlysningar
- Pressmeddelanden
- Tiedotteet 2021
- Pressmeddelanden 2020
- Pressmeddelanden 2019
- Pressmeddelanden 2018
- Pressmeddelanden 2017
- Pressmeddelanden 2016
- Pressmeddelanden 2015
- Pressmeddelanden 2014
- Pressmeddelanden 2013
- Pressmeddelanden arkiv
- Beställ meddelanden
- Aktuellt
- Nyheter 2025
- Nyheter 2024
- Nyheter 2023
- Nyheter 2018
- Nyheter 2022
- Nyheter 2021
- Nyheter 2020
- Nyheter 2019
- Nyheter 2017
- Nyheter 2016
- Nyheter 2015
- Nyheter 2014
- Nyheter 2013
- Nyhetsbrev
- Kommunikation
Regional information
Asiakastarina: Emecan valttikortti on vahva palo tuotekehitykseen
Emeca Oy on Suomen johtava paalutarvikkeiden valmistaja ja toimittaja. Vuonna 2001 perustettu köyliöläinen perheyritys on myös aktiivinen tuotekehittäjä. Emeca satsasi ELY-keskuksen myöntämän yrityksen kehittämisavustuksen tuella tuotannon automaatioon ja rakensi raudoituskoneen prototyypin.
Kuvateksti: Omistaja-toimitusjohtaja Petri Koivunen luotsaa vahvasti kansainvälistä Emeca Oy:tä.
Emecan päätuotteita ovat paalujatkokset ja kalliokärjet, joita Köyliön tehtaalla valmistuu kumpiakin kymmeniätuhansia vuodessa. Paalujatkoksia käytetään rakentamisessa paalujen yhteen liittämiseen. Kalliokärkien avulla taas paalu voidaan iskeä kallioiseen maahan.
Emeca on alansa edelläkävijä. Lähes kaikki Euroopassa valmistettavat ja myytävät betonipaalujen jatkot ovat pääpiirteiltään joko suoraan tai lähes suoraan kopioita Emecan alun perin markkinoille tuomista tuotteista.
Tuotteita arvostetaan Nasaa myöten
Emeca on vahvasti kansainvälinen yritys. Sen liikevaihdosta 30–40 prosenttia tulee ulkomaankaupasta, pääosin Euroopasta, mutta myös esimerkiksi Etelä-Amerikasta.
– Koronavuosina ostimme ainoan Ruotsissa toimineen jatkostehtaan, jonka tuotanto on nyt siirretty kokonaisuudessaan Köyliöön. Tällä hetkellä Pohjoismaissa toimii meidän lisäksemme vain kaksi muuta alan yritystä, toimitusjohtaja Petri Koivunen taustoittaa.
Emecan kansainvälistyminen käynnistyi Yhdysvalloista, jossa yrityksen maine kiiri puskaradion kautta. Yhdysvaltojen tuotannosta vastaa Delawaressa sijaitseva sisaryhtiö Emeca SPE.
– Yhdysvalloissa tuotteitamme on arvostettu avaruushallinnossa saakka. Pääsimme nimittäin mukaan Nasan projektiin ja saimme tuottaa osia avaruusraketin laukaisualustaan, Koivunen paljastaa.
Emecan vahvuus onkin teknisesti haastavissa projekteissa, ja se kilpailee nimenomaan teknisellä osaamisellaan.
Uuden kehittäminen motivoi ja tuo lisäarvoa asiakkaille
Emeca investoi ELY-keskuksen myöntämän yrityksen kehittämisavustuksen tuella tuotannon joustavaan automaatioon sopiviin laitteisiin. Tavoitteena oli valmistuskapasiteetin monipuolistaminen ja kasvattaminen. Kokonaiskapasiteetin kasvutavoite on 10–15 prosenttia.
Kuvateksti: Raudoituskone on uusi innovaatio, joka tuo lisäarvoa Emecan paaluja valmistaville asiakkaille.
Osana hanketta kehitettiin kokonaan uusi tuoteinnovaatio: raudoituskone, joka tukee Emecan nykyisten tuoteryhmien myyntiä kansainvälisillä markkinoilla. Emeca panostaakin vahvasti omaan tuotekehitykseen. Myös kaikki tehtaan koneet on suunniteltu ja tehty itse.
Emecalla tunnetaan tarkasti paalutustyön koko ketju, mikä on auttanut tuottamaan uudenlaisia ratkaisuja niin valamiseen kuin paalutukseenkin. Yritys on räätälöinyt esimerkiksi jatkoksen, kalliokärjen ja lyöntipään valutyökalut paalutehtaiden tarpeisiin.
– Uuden kehittäminen lisää motivaatiota ja tarjoaa innovatiivisia työkaluja asiakkaille. Tuotekehitys mahdollistaa myös vaihtelevia työnkuvia henkilöstölle. Yrityksen kehittämisavustus mahdollisti yhden oman suunnittelijamme toimimisen raudoituskonehankkeessa, Koivunen kertoo.
”Rahoitushakemus on hyvä talouskoulu”
Emeca on ollut jo pitkään ELY-keskuksen asiakas, ja asiointi on aina ollut mutkatonta ja sujuvaa. Yritys on saanut tukea niin investointeihin kuin tuotekehitykseen.
Viimeksi Emecalle myönnettiin kehittämisavustusta Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR). Rahoitushakemuksen Koivunen kannustaa yrittäjiä täyttämään itse.
– Tukea ei ollut vaikea hakea. Itse hakemuksen täyttäminen on erinomainen talouskoulu jokaiselle yrittäjälle. Hakemusta tehdessä firman talous tulee käytyä läpi erityisen tarkasti ja samalla pysyy kartalla siitä, mikä talouden tilanne on, Koivunen vinkkaa.
Emeca panostaa jatkossakin vahvasti tuotekehitykseen ja tarkoituksena on esimerkiksi lisätä tuotannon automatisaatiota entisestään.
Kuvateksti: Alan kasvavasta työvoimapulasta huolimatta Emecalla ei ole ollut vaikeuksia löytää osaavaa henkilöstöä.
- Publiceringsdatum
- 2025-02-27
Uppdaterad: 03.03.2025