Nyheter 2022

Regional information

Nyheter 2022

Rekrytoiva Satakunta -pilottihankkeen tulokset ovat julkaistu (Satakunta)

Rekrytoiva Satakunta -pilottihanke on päättynyt. Tehostetun työnvälityksen pilottihankkeen tuloksista voi lukea Rekrytoiva Satakunta -loppuraportista (pdf).

Rekrytoiva Satakunta -pilottihanke toteutettiin Satakunnan ELY-keskuksen ja TE-toimiston sekä kahden yksityisen rekrytointipalveluja tuottavan yrityksen, Työelämän Infopiste Oy:n ja Eezy Oyj:n (ent. VMP Group) yhteistyönä.

Hankkeella haluttiin kokeilla tehostettua työnvälitystä ja sitä miten yksityiset palveluntuottajat tuovat lisäarvoa TE-toimiston työnhakijoiden työllistymiseen jo olemassa olevien TE-palveluiden rinnalla. Lisäarvoa haettiin erityisesti työnhakijoiden henkilökohtaisesta kontaktoinnista ja työnhaun sparraamisesta.

Pilottihankkeen tulokset osoittavat, että TE-palvelujen ja yksityisten rekrytointiyritysten yhteistyöllä voidaan saada aikaan hyviä tuloksia työttömien työnhakijoiden nopeassa työllistymisessä.

– Vastaavaa kokeilua ei ole koskaan aikaisemmin tehty näin suurella volyymilla Satakunnassa. Tulokset osoittavat, että yksityisen palveluntuottajan mukanaolo tuo asiakkaiden tavoittamiseen, kohtaamisen ja työnhaun sparraamiseen lisäarvoa yhdessä TE-palveluiden kanssa, projektin vastuuasiantuntija Olli Sipilä Satakunnan ELY-keskuksesta sanoo.

Hankkeen keskeisimmistä havainnoista voi lukea lisää tiedotteestamme (STT.fi).

Hanke koostui työnvälityspalvelusta, rekrytointikoulutusten markkinoinnista ja kokoamisesta sekä alueen työ- ja uramahdollisuuksien tunnettuuden nostamisesta. Hanke toteutettiin ajalla 1.9.2019–31.3.2022.