Nyheter 2022

Regional information

Nyheter 2022

NTM-centralen i Österbotten och Team Finland-nätverket med på Energyweek (Österbotten)

NTM-centralen i Österbotten deltar tillsammans med Team Finland-nätverket (Viexpo, Business Finland, Finnvera) i evenemanget EnergyWeek i slutet av mars. Det årliga evenemanget samlar energiproffs från hela världen som kommer för att dela information, höra om de senaste nyheterna och de mest intressanta innovationerna, utvidga sina nätverk och göra affärer.

EnergyWeek fokuserar genom olika evenemang på förnybara energiformer, smart energi, gasenergi och energilagring. Andra teman under veckan är digitaliseringen, batterier och lagring, cirkulär ekonomi, smarta städer i framtiden, energireglering, affärsverksamhet och innovationer.

EnergyWeek inleds med ett seminarium om energi och miljö (21.3 Vasa stadshus). Temat för seminariets första del är den gröna omställningen och elektrifiering och temat för den andra delen det nordiska batteribältet. Evenemanget består av anföranden av och paneldebatter med politiska beslutsfattare, företagsrepresentanter och andra centrala aktörer inom energibranschen. Evenemanget är startskottet för EnergyWeek. Den första delen av energi & miljö-seminariet går på finska och den andra på engelska.

Tisdagen 22.3 berättar Team Finland-nätverket om finansiering av internationell tillväxt och export under sitt seminarium Financing Growth (Vasa Konsthall). Under seminariet får deltagarna höra berättelser om lyckade exportsatsningar som belyses med olika företagsexempel samt presentationer av olika former av finansiering för att påskynda internationell tillväxt. Hela Team Finland-nätverket deltar: NTM-centralen i Österbotten, Viexpo, Business Finland och Finnvera. Nätverket har också en avdelning på mässan Wind & Renewable Energy (A23). Sök gärna upp oss där om du vill diskutera möjligheter för tillväxt och internationalisering mer ingående!


Anmäl dig till evenemanget här:

https://bit.ly/register_energyweek_teamfinland


Se programmet i detalj här:


21.3 kl 12–16
Seminarium om energi och miljö


22.3 kl 12.30–15.00
Team Finland: Financing Growth