Navigeringsmeny

Nyheter 2020

Regional information

Nyheter 2020

Maaseuturahoitus vuonna 2021 Kaakkois-Suomessa (Kaakkois-Suomi)


Lehmiä laitumella.Emolehmät irrottelemassa loppukesän laitumella. Kuvaaja: Martina Motzbäuchel. 

​​​​​​​Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen kehittämis-, yritys- ja yritysryhmähankkeiden nyt käynnissä olevat valintajaksot päättyvät 22.1.2021.

​​​​​​​Nykyinen maaseutuohjelmakausi 2014 – 2020 on päättymässä vuodenvaihteessa. Rahoitus jatkuu kuitenkin vuosina 2021 ja 2022 ns. siirtymäkauden rahoituksena ja uusi maaseutuohjelmakausi alkaa vuoden 2023 alusta. Maaseuturahoituksessa on jatkuva haku ja rahoitusvalinnat tehdään valintajaksoittain. Vuoden 2021 muista valintajaksoista tehdään päätös ennen vuodenvaihdetta ja niistä tiedotetaan erikseen. Suurella todennäköisyydellä kehittämishankkeisiin tulee ensi vuodelle kaksi valintajaksoa lisää sekä yritys- ja yritysryhmähankkeissa toteutetaan kahden kuukauden välein toistuvaa valintajaksomenettelyä.

Tulevina vuosina maaseudun elinvoimaa voidaan lisätä myös elvytysvarojen kautta. Toimenpiteissä tulee painottaa vihreää taloutta, digitalisaatiota ja sosioekonomista kestävyyttä. Elvytysvarojen tarkempi kohdennus on parhaillaan työn alla ja kokonaisuus harkinnassa, samanaikaisesti toteutetaan siirtymäkauden rahoitusta ja muiden rahastojen toimenpiteitä. Esimerkkeinä toimenpiteistä voisivat olla nopeiden tietoliikenneyhteyksien rakentaminen ja luomutuotannon kehittäminen.

Lisätiedot:
Jukka Penttilä
Asiantuntija, maaseuturahoitus
[email protected]
0295 029 077