Navigeringsmeny

Nyheter 2020

Regional information

Nyheter 2020

Maanteiden uudet hoitourakat käyntiin Virroilla ja Parkanossa (Pirkanmaa)

Ensimmäiset uudentyyppiset maanteiden hoitourakat käynnistyivät Virroilla ja Parkanossa lokakuun alussa. Samalla maanteiden hoidon urakoitsijakenttään saatiin Pirkanmaalla uusi toimija, Pimara Oy.  

Uudet urakat ovat projektinjohtotyyppisiä urakoita, joissa allianssityyppisesti laskutetaan avoimen kirjanpidon perusteella tehdyistä toimenpiteistä. Kokonaiskustannuksia pyritään kuitenkin hillitsemään tarjousvaiheessa urakoitsijan antamaan tavoitehintaan liittyvillä menettelyillä. Hoitotoimenpiteiden perusteena on teittäin määritelty palvelutaso, yleiset laatuvaatimukset ja hoito-ohjeet. Tavoitteena on kannustaa uusien urakkamallien avulla toiminnan kehittämiseen ja yhteistyöhön.

Virtain ja Parkanon uudet viisivuotiset urakat alkoivat lokakuussa, ja päättyvät viiden vuoden kuluttua lokakuussa vuonna 2025. Hoitourakoista järjestetyn tarjouskilvan voitti Pimara Oy, josta saatiin uusi toimija Pirkanmaan urakoitsijakenttään.

Hoidettavaa tiestöä 1600 kilometriä

Pirkanmaalla on yhteensä kuusi urakka-aluetta. Parkanon urakka-alue sijoittuu seuraavien kuntien alueelle: Parkano, Ikaalinen, Hämeenkyrö, Kihniö, Ylöjärvi ja Sastamala. Virtain urakka-alue puolestaan sijoittuu Virtain, Ylöjärven, Ruoveden, Ikaalisten, Kihniön ja Mänttä-Vilppulan alueelle.

Parkanon urakkaan kuuluu tiestöä yhteensä 833 kilometriä ja Virtain urakkaan 797 kilometriä. Hoidettavia jalankulku- ja pyöräteitä Parkanossa on 37 kilometriä ja Virroilla 11 kilometriä.

Pirkanmaan urakoista kilpailutetaan seuraavaksi Oriveden ja Kangasalan urakat, joissa uusiin urakkamalleihin siirrytään lokakuussa 2021.

Rekka-auto ajaa maantiellä.