Navigeringsmeny

Nyheter 2020

Regional information

Nyheter 2020

Anna palautetta Valkeakosken joukkoliikenteen linjastosuunnitelmasta

Nysse kilpailuttaa Lempäälän ja Vesilahden bussien kesäkuussa 2021 alkavat liikennöintisopimukset. Pirkanmaan ELY-keskus ja Valkeakosken kaupunki kilpailuttavat samaan aikaan Valkeakosken ja Tampereen sekä Lempäälän välistä bussiliikennettä. Linjasto suunnitellaan yhteistyössä, jotta se palvelisi käyttäjiään mahdollisimman hyvin. Haluammekin nyt kuulla asiakkaiden ajatuksia suunnitelmista. Suunnitelman palvelutaso vastaa talvikauden (kouluvuoden) tarjontaa, kesällä vuoroja voi olla vähemmän.

Reitteihin voi tutustua tavallisimmilla selaimilla toimivassa karttapalvelussa, jossa myös palautteen voi antaa. Viestit päätyvät suoraan suunnittelijoille ja ne eivät näy muille palvelun käyttäjille. 22.3.2020 mennessä saapuneet palautteet huomioidaan jatkovalmistelussa, mutta niihin ei vastata.

Palautteet annetaan tiedoksi Lempäälän, Vesilahden ja Valkeakosken kunnille ennen kuin ne antavat lausunnon suunnitelmasta. Lempäälän ja Vesilahden linjastosta ja kilpailutuksesta päättää Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta.

Valkeakoskella suunnitelmista ja kilpailuttamisesta vastaavat Pirkanmaan ELY-keskus ja Valkeakosken kaupunki. Linjat liitetään Nyssen lippujärjestelmään myös Valkeakosken alueella. Valkeakosken sisäinen liikenne kilpailutetaan samassa yhteydessä, johon liittyviä muutosehdotuksia voi antaa suoraan Valkeakosken kaupungille. Sisäinen liikenne ei ole mukana tässä linjastosuunnitelmassa.

Tutustu linjastosuunnitelmaan karttapalvelussa›

Valkeakoski

Suunnitelman pohjana ovat nykyiset linjat 51 Valkeakoski - Tampere ja 53 Valkeakoski - Lempäälä.

51 Valkeakoski, Linja-autoasema - Kauppatori - Sairaala - Valkeakosken kampusalue - Ideapark - moottoritie - Tampere, Linja-autoasema

Reitti vastaa nykyistä linjan 51 reittiä. Liikennöintiaika

  • maanantaista perjantaihin klo 05.30–22. Vuoroväli 1 tunti, ruuhka-aikoina 30 minuuttia.
  • lauantaisin klo 08–22. Vuoroväli 1 tunti.
  • sunnuntaisin klo 10–20. Vuoroväli 1 tunti.

53 Valkeakoski, Linja-autoasema - Kauppatori - Sairaala - Valkeakosken kampusalue - Lempääläntie/Valkeakoskentie - Lempäälä


53A Valkeakoski, Linja-autoasema - Kauppatori - Sairaala - Niementie - Teollisuustie - Lempääläntie/Valkeakoskentie - Lempäälä

Työ- ja koulumatkaliikenteeseen suunnitellulla linjalla liikennöidään maanantaista perjantaihin ja vain talvikaudella.

  • Aamuisin kello 07-10 ajetaan kolme vuoroa linjalla 53 suunnassa Lempäälä - Valkeakoski ja 3 vuoroa linjalla 53A suunnassa Valkeakoski - Lempäälä.
  • Iltapäivisin kello 14-17 ajetaan kolme vuoroa linjalla 53 suunnassa Valkeakoski - Lempäälä ja 3 vuoroa linjalla 53A Lempäälä - Valkeakoski.