Navigeringsmeny
Nyheter 2018

Rantatunneli-projekti valittiin maailman parhaiten johdetuksi (Pirkanmaa)

Kansainvälinen IPMA Global Project Excellence Award -palkinto myönnetään projektinjohdon huippuosaamista osoittaneelle hankkeelle. Tampereen Rantatunnelin johtaminen voitti kilpailussa jättikokoisten hankkeiden sarjan. Kategorian muut finalistit tulivat Kiinasta, Venäjältä ja Kazakstanista.

Kansainvälinen projektinhallinnan keskusjärjestö IPMA teki kesällä eri puolilla maailmaa laajan ja monivaiheisen arvioinnin erilaisista Mega Sized -projekteista. Hankkeiden johtamista arvioitiin raporttien perusteella ja haastattelemalla sidosryhmiä.

Allianssimallilla toteutetusta Tampereen Rantatunneli-hankkeesta tuomaristo nosti projektia ohjaavina menestystekijöinä esiin muun muassa johtajuuden, innovatiivisuuden ja projektin läpinäkyvyyden. Rantatunnelin projektinjohto toimi roolimallina, sen Big Room -työskentelyssä oli innovatiivisuutta tukeva ote.  Johtamistavan lopputuloksena projekti valmistui kustannuksia säästäen ja alkuperäistä aikatauluaan nopeammin. Haastava Rantatunneli -hanke oli koko kestonsa ajan poikkeuksellisen laajan huomion kohteena sekä ympäristö- että turvallisuusasioissa.

Rantatunneli-projekti on saanut laajaa koti- ja ulkomaista huomiota. Projektinjohtaja Mauri Mäkiaho iloitsee kansainvälisestä palkinnosta ja sanoo oppimisen kannalta olevan tärkeää, että hyvin onnistunutta hanketta ja sen tuloksia on tutkittu ja analysoitu perusteellisesti.

Suomen pisin maantietunneli avattiin liikenteelle 15.11.2016. Tampereen Rantatunnelin kunnossapidosta huolehtii Pirkanmaan ELY-keskus.


Maailman parhaan palkintopysti projektinjohtaja Mauri Mäkiahon kädessä, kunniakirjaa pitelee johtaja Pekka Petäjäniemi.


Regional information