Navigeringsmeny
Nyheter 2018

Hävikin vähentäminen on yhteinen asia

Tänä syksynä Hävikkiviikon erityisenä teemana on yhteisöllisyys. Kannustamme kaikkia taistelemaan yhdessä ruokahävikkiä vastaan, koska jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa hävikin syntymiseen. Hävikin syntymiseen voi vaikuttaa ruokaketjun kaikissa portaissa yksittäisistä kotitalouksista monikansallisiin yrityksiin. Teema kokoaa ihmisiä yhteen esimerkiksi erilaisten hävikkiin liittyvien tapahtumien myötä, joiden avulla tietoisuutta ruokahävikistä voi levittää positiivisella ja oivaltavalla tavalla.

On arvioitu, että kaikkiaan maailman ruoasta 25-30 % päätyy roskiin. Osa ruoasta jää maahan, osa matkalle, osa myymättä kauppaan tai ravintolaan. Kuusi prosenttia ostetusta ruoasta päätyy syömäkelpoisena roskiin, samoin joka kymmenen vihannes tai hedelmä. Jokainen meistä heittää vuodessa ruokaa roskiin keskimäärin 20-25 kiloa, satojen eurojen arvosta.

Ruokahävikkiä vastaan ei tarvitse taistella otsa hiessä. Jos jokainen kotitalous ostaisi vähän viisaammin, käyttäisi kaappiin vanhenevat tuotteet ja hyödyntäisi ylijäämäruoan, meillä olisi parempi maapallo, vähemmän nälkäisiä ja enemmän rahaa käytössämme.

Lue lisää:

Hävikkiviikko 10.-16.9.2018


Regional information