- Aktuellt
- Kungörelser och anmälningar
- Allmän anmälan om flyttning av fordon som lämnats på landsväg
- Planering av statens trafikleder - kungörelser
- De kungörelser, offentliga delgivningar och beslut inom ansvarsområdet för miljö och naturresurser som är riksomfattande eller omfattar flera regioner
- Jobba hos oss
- RSS-feed
- Evenemang och utbildningar
- Anbudsförfrågningar och projektutlysningar
- Pressmeddelanden
- Tiedotteet 2021
- Pressmeddelanden 2020
- Pressmeddelanden 2019
- Pressmeddelanden 2018
- Pressmeddelanden 2017
- Pressmeddelanden 2016
- Pressmeddelanden 2015
- Pressmeddelanden 2014
- Pressmeddelanden 2013
- Pressmeddelanden arkiv
- Beställ meddelanden
- Aktuellt
- Nyheter 2025
- Nyheter 2024
- Nyheter 2023
- Nyheter 2018
- Nyheter 2022
- Nyheter 2021
- Nyheter 2020
- Nyheter 2019
- Nyheter 2017
- Nyheter 2016
- Nyheter 2015
- Nyheter 2014
- Nyheter 2013
- Nyhetsbrev
- Kommunikation
Elintarvike- ja juoma-alan yritykset janoavat kasvua
Pienet ja keskisuuret elintarvikeyritykset ovat aiempaa kasvuhakuisempia. Ala uudistuu tehostamalla toimintaansa ja kehittämällä uusia tuotteita. Tiedot käyvät ilmi 27.11.2018 julkaistusta Juomien Suomi -toimialaraportista ja elintarvikealan pk-toimialabarometristä.
Alkoholilain uudistus, kulutuksen monet muutokset ja elämyksellisyyden hakeminen sekä talouden piristyminen sekä vientinäkymät ovat osaltaan siivittäneet juoma-alaa kasvuhakuisuuteen. On myös syntynyt paljon uusia juomia valmistavia yrityksiä.
Uudistumiskeinoina niin elintarvikkeita kuin juomia valmistavat yritykset hyödynsivät eniten investointeja ja tuotetarjonnan kehittämistä. Juomavalmistajat hakivat uusiutumista myös suuntautumalla uusille markkinoille, rekrytoimalla henkilöstöä ja kouluttamalla henkilökuntaansa. Kehittämistarvetta elintarvikealan yrityksissä koetaan olevan eniten myynnissä ja markkinoinnissa sekä tuotannossa ja sen materiaalitoimissa, tietotekniikassa, tuotekehityksessä ja laadussa.
Lue lisää:
- Publiceringsdatum
- 2018-11-27