Navigeringsmeny
Uutiset 2017

Nyheter 2017

Nyheter 2017

Terveisiä maaseutupalvelut-yksiköstä! (Kaakkois-Suomi)


Kuva: © Maaseutuverkosto
 

Tilaisuus on alkamassa ja kokoustilat ammottavat tyhjyyttään. Muutama aktiivi on saapunut paikalle ja odottaa kahvikuppi kädessään tietoiskun alkamista. Aihe on kiinnostava ja kouluttajakin loistava, mutta ihmisiä ei vaan saavu paikalle. Tuntuuko tutulta?

Tilaisuuksien järjestäminen on osa organisaatio- ja hankeviestintää, mutta ihmisiä on vaikea saada liikkeelle.

Apua tyhjien kokoustilojen syndroomaan

Suomen Leader-ryhmät ja maaseutuverkostopalvelu organisoivat syksyllä 2015 maailman suurimmat talkoot, joilla haluttiin aktivoida ihmisiä ja muistuttaa, että Leader-rahoituskausi on käynnistynyt. Näissä merkeissä talkoot järjestettiin myös Parikkalassa Etelä-Karjalan Kärki-Leaderin toiminta-alueella. Toimintamalli osoittautuikin loistavaksi tavaksi yhdistää yhdessä tekeminen, ihmiset ja tieto samaan pakettiin. Samalla kun kerrotaan rahoituksesta, saadaan raitista ilmaa, jokin konkreettinen työ tehtyä ja tullaan tutuiksi toisten kyläläisten kanssa. Kokemukset "infotalkoista" olivat niin hyviä, että toimintamallia päätettiin jatkaa. Etelä-Karjalan Kärki-Leaderin alueella talkoita järjestetään 8 kertaa vuodessa (tulevaisuudessa ehkä vieläkin useammin) ja talkoot ovat avoimia kaikille kiinnostuneille.

Konttorirotat ulos koloistaan!

Myös me elyläiset jalkaudumme mielellämme eri kohteisiin, on kyse sitten vapaamuotoisesta tai perinteisemmästä tilaisuudesta. Asioita on helpompi hoitaa, kun vastassa on tuttu tyyppi. Meistä on kiinnostavaa tutustua erilaisiin hankekohteisiin, oli kyse sitten suunnitteilla olevasta hankkeesta tai jo valmistuneesta kohteesta.

Jos sinulla on tiedossa talkoot, tempaus tai tapahtuma, jossa teemana voisi olla maaseuturahoitus, tulemme ilomielin kertomaan maaseutuohjelman tarjoamista rahoitusmahdollisuuksista niin yrittäjille, yhdistyksille kuin viljelijöillekin.

Ollaan yhteyksissä!

Anni Peltola
asiantuntija, maaseutupalvelut-yksikkö


Regional information