Navigeringsmeny
Uutiset 2017

Nyheter 2017

Nyheter 2017

Kaakkois-Suomi ylpeänä esittää (Kaakkois-Suomi) 


Kuusankosken Koskelaan kokoontunut työelämän asiantuntijoiden joukko sai varmasti uusia ajatuksia ja virtaa omaan työhönsä innostavien puheenvuorojen kautta.

Suomalaisen Työn Liiton, sen jäsenten ja yhteistyöorganisaatioiden yhteinen Suomi 100 -juhlavuoden Made by Finland -kampanjan tapahtumakiertue pysähtyi Kouvolaan 21.8.2017.  Ministeri Lindströmin avauspuheen jälkeen ääneen pääsivät paikalliset yrittäjät, ja työn tulevaisuuteen päästiin kurkistamaan kaakkoissuomalaisin silmin.

Made by Finland -kampanjan tavoitteena on lisätä ylpeyttä suomalaista monimuotoista työtä kohtaan. Se kokoaa yhteen suomalaisen työn tekijät ja työelämän asiantuntijat. Suomalaisen Työn Liitto, Työelämä 2020 -hanke, TEKES ja Työterveyslaitos tarkastelevat ja kehittävät juhlavuonna erityisesti suomalaista työelämää.

Kouvolan tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Kaakkois-Suomen Työelämä 2020 -alueverkoston kanssa.

Työn tulevaisuus kaakkoissuomalaisin silmin: rinta rottingille ja maailmalle!

Vaivaako meitä kaakkoissuomalaisia turha vaatimattomuus, kysyi ministeri Lindström.
– Osaamista tällä alueelta kyllä löytyy, ja meillä on edelleenkin täällä Kaakkois-Suomessa Euroopan merkittävin metsäteollisuuskeskittymä.  Paperiteollisuuden on vaan löydettävä pois tutusta vanhasta työnkaavasta ja sitä kautta löytää paikkansa muuttuvassa maailmassa, ministeri pohti avauspuheenvuorossaan.

Työministeri Jari Lindströmin elämänmakuisen puheenvuoron jälkeen ääneen pääsivät paikalliset yritykset. Kouvolassa yrityspuheenvuoron esittivät kehittämis- ja laatupäällikkö Laura Hasko Stevecolta, toimitusjohtaja Ilkka Korhonen Dust Control Systems Oy:stä, toimitusjohtaja Lauri Skön Klikinsäästäjästä ja henkilöstöpäällikkö Aila Jutila Stora Ensolta.

Puheenvuoroissa käsiteltiin työtä satamassa, kotimaisen työn haasteita, sosiaalisen median hyödyntämistä liiketoiminnassa ja uudistuvaa metsäteollisuutta. – Upeaa saada kattaus näin erilaisia työyhteisöjä lavalle, hehkutti tilaisuuden juontaja Kristiina Helenius

Jokaisessa tapahtumassa on mukana myös Suomen innostavimpia puhujia; Kouvolassa energisen esityksen piti André Noël Chaker.
Lue Andrén blogiteksti: Liika hiljaisuus ei vie eteenpäin – Speak or Die?

Tämä komea kattaus tarjoili innostavia puheenvuoroja: Andrè Noel Chaker, ministeri Jari Lindström, Lauri Skön, Laura Hasko, Ilkka Korhonen ja Aila Jutila.


Toimitusjohtaja Lauri Skön Klikinsäästäjästä. Klikinsäästäjä on suomalainen
verkkosivusto ja Facebook-yhteisö. Yhteisön on perustanut Lauri Skön
kesällä 2015 vastalauseena klikkiotsikoiden lisääntymiselle internetissä.
Klikinsäästäjä kokoaa päivittäin Facebook-sivulleen juttuja, joiden otsikot
antavat turhia lupauksia sisällöstä. Sivustolla kuka tahansa voi ilmiantaa
klikkauksia kalastelevan otsikon. Klikinsäästäjä on voittanut Some Awardsien
Vuoden someilmiö -palkinnon vuonna 2016. Lähde: Wikipedia


Lähes hengästyttävän energinen ja hyväntuulinen puhuja André Noel Chaker
ei jättänyt taatusti ketään kylmäksi, ja kun sisukkaasti lauloimme yhdessä
lopuksi J. Karjalaisen Tähtilampun alla -biisiä, oli selvää, että uskoimme ihmeeseen
– myös suomalaiseen sellaiseen. Niin ja etenkin kaakkoissuomalaiseen!

Teksti ja kuvat: Minna Niukkanen


Regional information