Navigeringsmeny
Uutiset 2017

Nyheter 2017

Nyheter 2017

Elävää kuvaa ELY-keskuksen toiminnasta (Etelä-Savo)

Etelä-Savon ELY-keskus on vuosien 2017-2018  aikana tuottanut videoita ELY-keskusten YouTube-kanavalle. Videot käsittelevät laajasti eri aihepiirejä, kuten ympäristöä ja elinkeinoja.

Tutustu videoihin:

Yritystoiminta

Itä-Suomen rakennerahastopalveluiden yksikön päällikkö Kalevi Pölönen kertoo, kuinka ELY-keskukset tukevat yritysten kilpailukykyä ja sitä kautta ihmisten hyvinvointia.
Rakennerahastopalvelut rakentavat hyvinvointia yritystoiminnalla

GoSleep Oyn tavoitteena on vaihtaa lentokenttien tuottamattomat tuolit tuottaviin uni- ja työskentelyputkiin. ELY-keskus on mukana mahdollistamassa yrityksen matkaa maailmalle.
ELY-keskus tukemassa yrityksiä kasvupolulla – Case GoSleep Oy

Lapinlahden Koneistus valmistaa erilaisia komponentteja konevalmistajille pääasiassa sorvaamalla ja jyrsimällä. Yrityksen tavoitteena on muuttua perinteisestä alihankkijasta asiantuntevaksi palvelutuottajaksi automatisoimalla osavalmistusta.
ELY-keskus tukemassa yrityksiä kasvupolulla – Case Lapinlahden Koneistus Oy

PEL-tuote on rantasalmelainen peltotyökoneisiin erikoistunut yritys. ELY-keskus on ollut mukana sparraamassa yritystä sen kehittämis- ja kansainvälistymishankkeissa, ja myöntänyt niihin kehittämisavustusta.
ELY-keskus tukemassa yrityksiä kasvupolulla – Case PEL-tuote Oy

Pelaser Oy on pertunmaalainen laser- ja vesileikkaukseen erikoistunut yritys. Yritykseen hankittiin automaattinen Amada-särmäyspuristin, jolla on saatu nopeutettua tuotteiden toimitusaikoja.
ELY-keskus tukemassa yrityksiä kasvupolulla – Case Pelaser Oy

Törkeen hyvä kesä 2017 -hanke tarjosi mikkeliläisille nuorille tekemistä ja uusia kokemuksia. Hanke on osa Hyvinvoinnin virtaa Mikkelissä -hanketta, joka on ELY-keskuksen ja Euroopan sosiaalirahaston rahoittama (ESR).
Törkeen hyvä kesä liikutti mikkeliläisnuoria

ELY-keskuksen rahoitusyksikkö piti Pirtin Kehräämössä aloituspalaveria.
Yrityscase: Pirtin Kehräämö
 

Ympäristö

WWF:n hallituksen jäsen Ismo Marttinen kertoo ihmisen ja norpan rinnakkaiselosta Etelä-Saimaalla ja antaa neuvoja vesillä liikkujille.
Norpansuojelua sukupolvesta toiseen

Itä-Suomen yliopiston tutkija Meeri Koivuniemi kertoo yksilöntunnistukseen perustuvasta kuvaseurannasta eli photo-ID -tutkimuksesta.
Riistakamerat valvovat norppakantaa

Video ohjeistaa vesillä liikkujia huomioimaan saimaannorpan. Videolla vesillä liikkuvat luonnonsuojeluasiantuntija Anni Rautio ja tutkija Meeri Koivuniemi.
Huomioi saimaannorppa liikkuessasi vesillä

Etelä-Savon ELY-keskus johtaa useiden eri toimijoiden yhteistyössä toteutettavaa Puruveden Freshabit-hanketta. Hanke turvaa kansallisesti arvokkaan järven luonnontilan. Hankkeen käytännön toimintaa Puruvedellä esittelee videolla vesistöasiantuntija Pekka Sojakka.
Puruvesi on Etelä-Savon vesienhoidon kärkihanke

Puruveden Enanlahdella, Mehtolanlahdella, Ristilahdella ja Aittolahdella toteutetaan kesän 2018 aikana pohjavesivaikutteisuuden tutkimuksia osana Freshabit LIFE IP Puruvesi –hanketta. Diplomityöntekijä Janne Uusitalo kertoo tutkimuksista, joiden tavoitteena on selvittää pohjaveden vaikutuksia kohdelahtien vedenlaatuun sekä arvioida sen roolia lahtien vesitaseissa.
Puruveden pohjavesien vaikutteisuus lahtien vedenlaatuun ja vesitaseisiin
 

Maaseutu ja maisema

Nuoren eteläsavolaisen yrittäjän Tiia Hakulisen ajatuksia luomuun siirtymisestä.
Ajatuksia luomuun siirtymisestä

Kulttuuriympäristö näkyväksi KYNÄ -hanke järjesti Mikkelin Kokkovuoren perinnemaisemaniityllä aidattoman pikalaidunnuksen, josta kertoo ProAgria Etelä-Savon biologi Saara Ryhänen.
Popup-laidunnuksella säilytetään perinnemaisemaa

ELY-keskus valvoo luonnonmukaisesti viljeltyjä maatiloja. Hyvätuuli Highland -luomutilan Esko Rissanen kertoo omia näkemyksiään luomuvalvonnasta.
Luomuvalvonnat takaavat laadun ja luotettavuuden

Maataloustukien peltoalavalvonnoissa Etelä-Savossa on otettu käyttöön digitaaliset maastotallentimet, joita videolla esittelee johtava asiantuntija Ritva Vaittinen. Peltoalavalvonnoissa tarkastetaan, että tukiehdot täyttyvät.
Maatalouden peltovalvontoja vauhdittaa uusi teknologia


Regional information