Navigeringsmeny
Uutiset 2015

Nyheter 2015

Nyheter

Opintojen läpäisyä edistävät tekijät ja menetelmät esillä ELO-verkoston koulutuksessa Kouvolassa ja Lappeenrannassa (Kaakkois-Suomen ELY-keskus)

Kaakkois-Suomen ELY-keskus ja Kaakkois-Suomen ELO-verkosto järjestivät 24.11.2015 Kouvolassa ja Lappeenrannassa koulutustilaisuuden Hyvinvoinnin merkitys opintojen läpäisyssä. Tilaisuuden painopisteenä oli koulutuksen läpäisyn tehostaminen ja koulutuksen keskeyttämisen ehkäiseminen. Tavoitteena on varmistaa Kaakkois-Suomen laadukkaiden tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluiden tuottaminen verkostoyhteistyönä.

Koulutustilaisuus oli suunnattu ohjaustyötä tekeville tai siitä kiinnostuneille. Osallistujia oli yhteensä noin 60.

Tilaisuudessa saatiin ajankohtaista tietoa opintojen läpäisyä edistävistä tekijöistä ja konkreettisista menetelmistä ohjaustyössä. Päivän teemoja olivat muun muassa hyvän oppimisympäristön malli ja opiskelijoiden osallisuuden lisääminen sekä ryhmäytyminen.

Kouluttajina tilaisuudessa olivat verkostokoordinaattori Ville Virtanen Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto SAKU ry:stä ja projektipäällikkö Merit Lindén Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:stä.

Ammatillisen koulutuksen läpäisyä tehostetaan muun muassa tukemalla yksilöä koko yhteisön hyvinvointia kehittämällä ja pyrkimällä ongelmakeskeisyydestä ratkaisukeskeisyyteen. Yhteisöllisyydellä ja hyvällä ryhmähengellä voidaan vaikuttaa keskeyttämisen ehkäisyyn, opiskelun tehostumiseen sekä opettajien työssä jaksamiseen.

Koulutusaineistot:

 


Ville Virtanen                                                Merit Lindén


Osallistujia aamupäivän tilaisuudessa KSAO:nauditoriossa Kouvolassa
(Kuva: Timo Hakala)


Lappeenrannan-osallistujat ja kouluttajat yhteiskuvassa Saimaan ammattiopistolla 
(kuva: Ritva Kaikkonen)

 
   

 


Regional information