Navigeringsmeny
Uutiset 2015

Nyheter 2015

Nyheter

Finpro ja uudistuneet palvelut (Kaakkois-Suomen ELY-keskus)  
 

Finpro julkisti uudistuneet palvelut ja toiminnot syyskuussa 2014. Toiminnan ytimen muodostavat Export Finland, Invest in Finland sekä Visit Finland, joiden nimet kuvaavat niihin liittyvää tekemistä. Osana uudistuksia vuoden alusta alkaen Kaakkois-Suomen alueesta Finpron Export Finland toiminnon osalta on vastannut Seppo Tossavainen asemapaikkana Kuopio, asuinpaikkana Varkaus, josta käsin on näppärää hoitaa koko Itä-Suomen aluetta. Finpron, kuten muitakin Team Finlandin, palveluita tarjotaan ja räätälöidään yritysten tarpeisiin tiiviissä yhteistyössä ELY-keskusten, Tekesin ja Finnveran asiantuntijoiden kanssa.

Finpro on Team Finland -verkoston toiminnan ytimessä vahvuutenaan globaali verkosto, jonka avulla liimaamme Team Finland verkoston ulkomailla ja kotimaassa yhteen yritysten hyödyksi. Konkreettisena esimerkkinä tästä on useille yrityksille tehdyt Team Finland palveluehdotukset sekä laajassa yhteistyössä järjestetyt markkinamahdollisuuksien infotilaisuudet, joissa on hyödynnetty nykyaikaisia etäyhteyksiä Finpron vientikeskuksiin ja ulkoministeriön alaisiin suurlähetystöihin. Tämän tyyppiset täsmäinfot ajankohtaisista liiketoimintamahdollisuuksista nykyaikaisia digitaalisia ratkaisuja hyödyntäen todennäköisesti lisääntyvät ja niitä pyritään tuomaan myös yksittäisten yritysten käyttöön osana neuvontapalveluita.

Team Finland -toimintamalli

Pilotoimme Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa alueellista Team Finland toimintamallia viime vuonna huhtikuusta syyskuuhun. Teimme sen tiiviissä yhteistyössä Tekesin, Finnveran, ELY:n ja ulkoministeriön kanssa. Sen työn pohjalta Tekes on jatkanut asiakaslähtöisen palvelumallin kehittämistä. Odotamme innolla, että saamme aikaan yhteisen tekemisen meiningin yli organisaatiorajojen yritysten tarpeiden mukaan yhden luukun periaatteen mukaisesti. Kun yrityksellänne on kansainvälistymiseen liittyviä kysymyksiä, voitte ottaa yhteyttä meihin tai alueenne ELY-keskuksen Team Finland -koordinaattoriin, joka lähtee selvittämään palvelutarvettanne, on sitten kysymys rahoituksesta tai neuvontapalveluista, ja auttaa eteenpäin. Samaa positiivista muutosta tavoitellaan myös pääkonttoritasolla 2016, jolloin Tekes, Finnvera sekä osin TEM muuttavat Finpron kanssa samaan rakennukseen Helsingin Ruoholahdessa. Osana valtiollisten toimintojen muutosta Finpro muutetaan yritysten ry:stä työ- ja elinkeinoministeriön alaiseksi osakeyhtiöksi. Se helpottaa yhteistyötä ja tietojenvaihtoa muiden valtiollisten toimijoiden kanssa.

Team Finland -kasvuohjelmat

Finpron uudistetut maksuttomat palvelut koostuvat menestystarinoista, markkinamahdollisuuksista, valmiuksien arvioinnista, verkostoinnista sekä neuvonnasta. Finpro koordinoi useita suomalaisten yritysten kansainvälistä liiketoimintaa edistäviä Team Finland kasvuohjelmia vuosina 2015 - 2017. Ohjelmat ovat palvelukokonaisuuksia, jotka kohdistetaan joko yhdelle tai useammalle toimialalle sekä niille potentiaalisille markkina-alueille. Kansainvälisen liiketoiminnan ohjelmat tarjoavat yrityksille erinomaisen verkottumismahdollisuuden. Osa ohjelmista on kansallisesti strategisia, suomalaista kilpailukykyä edistäviä pitkäkestoisia toimenpidekokonaisuuksia. Ehkä tunnetuin kasvuohjelma on Food from Finland, jossa suomalaisia elintarvikkeita autetaan maailmalle yhtenäisellä brändillä.

Venäjä – Kazakstan, videotilaisuus 12.5.

Meiltä kysytään paljon Venäjästä. Siihen liittyen voisi mainita, että Venäjän viennille vaihtoehtona on Kazakstan. Se on siinä mielessä mielenkiintoinen maa, että siellä on maailmannäyttely vuonna 2017 ja sinne rakennetaan todella paljon. Alueen asiantuntijamme Aleksej Leppänen on parhaillaan kolmen kuukauden komennuksella siellä ja vientikeskuksemme sekä suurlähetystö pystyvät neuvomaan maan markkinamahdollisuuksissa. Järjestämme Mikkelissä 12.5. Kazakstaniin liittyvän infotilaisuuden Team Finland yhteistyössä osin etäyhteyksiä hyödyntäen. Osallistumismahdollisuus etäyhteyksin järjestetään myös Lappeenrannassa. Ilmoittautumiset 8.5. mennessä, lisätietoja Lappeenrannan osalta, sari.federley@tekes.fi, puh. 02950 29042.

EEN-verkosto

Finpro johtaa Suomessa myös Enterprise Europe Network-verkostoon liittyvää toimintaa. Se on vuonna 2008 Euroopan komission käynnistämä maksuttomia kansainvälistymispalveluita pk-yrityksille tarjoava verkosto, joka toimii yli 50 maassa. EEN on Euroopan laajin kansainvälistymispalveluita tarjoava verkosto, johon kuuluu noin 600 organisaatiota ja 3 000 asiantuntijaa. Siihen kuuluu myös yrityskontaktipörssi, jossa on noin 12 000 yritystä. Suomalaisia niistä on alle 30 kappaletta, joten siellä on tilaa yhteistyökumppanien haulle.

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy miten voimme auttaa kansainvälistymisen haasteissa ja ratkaisuissa!

Seppo Tossavainen                                                                                         

Aluepäällikkö    
Seppo.tossavainen@finpro.fi
p. 040 343 3377
Sari Federley

Team Finland  -koordinaattori Kaakkois-Suomessa
sari.federley@tekes.fi
p. 0295 029 042


 


Regional information