Navigeringsmeny

Pressmeddelanden 2020

I arkivet för pressmeddelanden hittar du pressmeddelandena som är publicerade före 23.9.2020.  Nyare pressmeddelanden hittar du i nyhetsrummet (sttinfo.fi).

Riksomfattande NTM-centralernas nyhetsrum (sttinfo.fi)

Regional information

Pressmeddelanden till 23.9.2020

Pressmeddelanden 2020 (till 23.9.2020)

Syksyn lämmin sää on lisännyt hieman sinilevähavaintoja Pirkanmaalla (Pirkanmaa)

Lämmin ja vähätuulinen sää on saanut sinilevät lisääntymään Pirkanmaalla. Sinilevien runsastuminen syksyllä johtuu ravinteiden määrän lisääntymisestä järvissä. Syvemmissä vesikerroksissa kasvaneet sinileväesiintymät voivat nousta syksyllä sopivissa tuuliolosuhteissa pintaan ja ajautua ihmisten harmiksi rannoille.

Viikolla 36 havaittiin Pirkanmaalla vähän sinilevää 10 vakioseurantapaikalla: Kangasalla Ukkijärvessä, Kirkkojärvessä ja Roineessa, Lempäälässä Pyhäjärvessä Lempoisten uimalassa ja Mäyriänrannassa, Vesilahden Kirkonkylän rannassa, Ikaalisissa Kyrösjärven Toivolansaaren uimarannassa ja Hämylänlahdella, Sastamalan Houhajärvessä sekä Valkeakoskella Sääksmäen siltojen kohdalla. Pirkanmaalla on Järviwikin leväbarometrin mukaan sinileviä ajankohtaan nähden hieman normaalia vähemmän.

Lisäksi yleisöhavaintoja sinileväesiintymästä on viikon aikana kirjattu Järviwikiin Lempäälän Mäyhäjärvestä ja Vanajaveden Kuhanselältä.

Lisätietoja:

Pirkanmaan ELY-keskus:

  • ylitarkastaja Anu Peltonen, puh. 0295 036 367 anu.peltonen(at)ely-keskus.fi

Järviwiki: