Navigeringsmeny

Regional information

  

Pressmeddelanden till 23.9.2020

Pressmeddelanden 2020 (till 23.9.2020)

Pohjois-Savon vesitilannekatsaus 30.7.2020 (Pohjois-Savo)

Heinäkuussa on satanut paljon. Kuukausi sitten uhkaavasti kuivuvalta näyttänyt vesitilanne on korjaantunut ajankohtaan nähden keskimääräiselle tasolle. Nyt ennuste on sen suuntainen, että viime syksyisen kaltaista haitalliseksi koettua vedenpintojen laskua ei syksyn edetessä tapahtuisi.

Kallaveden vedenpinta Itkonniemen asteikolla on N2000+ 82,16.  Pinta on nyt samassa tasossa kuin kuukauden alussa ja nyt taso on 6 cm yli ajankohdan pitkäaikaiskeskiarvon.

Iisalmen reitillä pinnat ovat lähellä kesäkauden ylärajoja. Ärhäkkäät sadekuurot ja heinäkuun alussa Nerohvirralla vaivannut sähkökatko ovat pitäneet vedenpinnat ja juoksutukset vaihtelevina.

Nilsiän reitin alaosalla Syvärin ja Vuotjärven pinnat ovat ajankohtaan nähden normaalit. Juojärvellä on samanlainen tilanne.

Varkauden alapuolella Haukiveden pinta on 7 cm yli ajankohdan keskimääräisen tason, kun verrataan 30 viimeisen vuoden tilastoihin. Lukema on nyt N2000+ 76,45. Pinta laski heinäkuun alkuviikoilla 7 cm, mutta on nyt noussut 3 cm.

Säännöstelemättömällä Rautalammin reitillä latvavedet Pielavesi, Iisvesi ja Suontee ovat kaikki hieman alle ajankohdan keskimääräisten lukemien. Hankavesi on keskiarvossa ja Konnevesi hieman yli.

Pohjavesitilanne on sateiden ansiosta hyvä koko Pohjois-Savossa.

 

Lisätietoja
Vesitalousasiantuntija Ilkka Maksimainen, Pohjois-Savon ELY-keskus. puh 0295026823, ilkka.maksimainen(at)ely-keskus.fi