Navigeringsmeny

Pressmeddelanden 2020

I arkivet för pressmeddelanden hittar du pressmeddelandena som är publicerade före 23.9.2020.  Nyare pressmeddelanden hittar du i nyhetsrummet (sttinfo.fi).

Riksomfattande NTM-centralernas nyhetsrum (sttinfo.fi)

Regional information

Pressmeddelanden till 23.9.2020

Pressmeddelanden 2020 (till 23.9.2020)

Ensi viikolla alkavat päällystystyöt mm. valtatiellä 8 Raision kohdalla ja E18 Turun kehätiellä Kärsämäen ja Orikedon välillä (Varsinais-Suomi, Satakunta)

Maanantai-iltana klo 18.00 jälkeen alkavat päällystystyöt valtatiellä 8 Raision kohdalla ja keskiviikkona 2.9. klo 18 jälkeen E18 Turun kehätiellä Kärsämäen ja Orikedon välillä. Tie on molemmilla päällystettävillä kohteilla nelikaistainen. Päällystystöitä tehdään vain toisella ajoradalla ja toinen kaista on koko ajan liikenteen käytössä. Työmaan kohdalla on myös alennettu nopeusrajoitusta. Näillä kohteilla liikennemäärät ovat päiväaikaan niin suuret, että liikennehaittojen minimoimiseksi työ tehdään yötyönä klo 18.00–06.00 välisenä aikana. Päällystystyöt näillä kohteilla kestävät noin viikon. Yötyöstä huolimatta tielläliikkujien on kuitenkin syytä varautua liikenteen hidastumiseen tietyömaan läheisyydessä sekä liikenteen hetkelliseen pysäyttämiseen.

Muita päällystyskohteita ensi viikolla

  • vt 8 Ihoden kohdalla,
  • mt 196 Lokalahden ja Uudenkaupungin välillä,
  • mt 210 Hinnerjoki-Lappi välillä,
  • mt 1823 Ylönkylän ja Förbyn välillä,
  • mt 1835 välillä Kaninkola-Kokkila,
  • mt 1830 kohteet Bodbacken-Lövö ja Kärra
  • mt 2176 (Olkiluodontie)

Näillä kohteilla tie on päällystettävällä osuudella kaksikaistainen ja liikenne pysäytetään kummastakin suunnasta vuorotellen. Töitä tehdään päivä- ja ilta-aikaan, joten tielläliikkujien on syytä varautua viivästyksiin. Paikalla on liikenteenohjaus.

Työmaiden kohdalla on alennettu nopeusrajoitus ja tielläliikkujien on syytä noudattaa varovaisuutta työmaan läheisyydessä ajaessaan. Nopeusrajoitukset palautetaan ennalleen vasta kun tiemerkinnät on maalattu eli noin viikko päällystystöiden jälkeen. Mahdollinen sade voi sotkea aikataulun, sillä päällystystöitä ei voida tehdä kovalla sateella. Sade voi myös viivästyttää tiemerkintöjen tekemistä, sillä tiemerkintöjä voidaan maalata ainoastaan kuivalla kelillä.

Kesän aikana päällystystöistä tiedotetaan pääasiassa twitterissä @VarsinaisELY ja vain vilkkaimmista kohteista laaditaan erilliset tiedotteet.

Lisää tietoa kesän 2020 päällystystöistä löytyy verkkosivuilta:

Varsinais-Suomi

Satakunta