Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2019

Sinileviä edelleen vähäisesti (Pirkanmaa)

Sinilevähavainnot ovat viikolla 29 ajankohdan keskiarvoon nähden edelleen vähäisiä Järviwikin leväbarometrin mukaan (www.jarviwiki.fi/wiki). Levää on havaittu vähän vain Lempäälässä Pyhäjärven Mäyriänrannalla, Pirkkalassa Pyhäjärven Kranstolpan uimarannalla sekä Sastamalassa Houhajärvellä.

Yleisöhavaintoja sinilevästä on merkitty Järviwikiin Ylistenjärvestä ja Ekojärvestä (Sastamala), Mäyhäjärvestä (Lempäälä), Näsijärven Valkeekivenlahdelta Vasaman edustalta sekä Kannistonlahdelta (Ylöjärvi), Ylimmäiseltä Savijärveltä (Juupajoki), Suonojärveltä (Vesilahti) sekä Toisvedeltä (Virrat).

Järviwikin leväbarometrista näkee, että sinilevähavaintoja on Pirkanmaalla vähemmän kuin edellisinä kesinä samaan aikaan.  Barometri kuvaa sinilevätilannetta suhteessa aiempien vuosien 1998 - 2018 havaintoihin. Se lasketaan joka viikko valtakunnallisen leväseurannan kiinteiden havaintopaikkojen havaintojen perusteella. Alueelliset leväbarometrit löytyvät ELY-keskusten levätilanne-sivuilta. Edellisten vuosien leväbarometrejä voi tarkastella Leväarkistossa.

Leväseurannan havainnot kertovat levätilanteen havaintopaikalla kyseisenä ajankohtana. Järven eri osissa ja muissa vesistöissä tilanne voi olla erilainen.

Ajantasaista tietoa Tampereen uimavesistä

Tampereen uimarantojen karttapohjaisesta sovelluksesta saa tietoa uimarantojen uimavesien lämpötiloista ja sinilevätilanteesta. Lämpötila- ja leväpalveluun pääsee sivulta www.tampere.fi/uimarannat.

Lisätietoja:

www.jarviwiki.fi/wiki

Pirkanmaan ELY-keskus: vesitalousasiantuntija Anne Mäkynen, puh. 0295 036 352, anne.makynen(at)ely-keskus.fi


Regional information