Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2017

ELY-keskus tukee Uudenmaan haja-asutusalueiden jätevesineuvontaa  (Uusimaa)

Uudenmaan ELY-keskus on myöntämässä Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry:lle ja Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys ry:lle yhteensä 190 000 euroa avustusta haja-asutusalueiden jätevesineuvontaan. Neuvontaa tehdään tulevan kevään, kesän ja syksyn aikana.

Neuvontatyön tavoitteena on antaa mm. erilaisten kesätapahtumien yhteydessä ilmaista ja puolueetonta yleisneuvontaa haja-asutuksen jätevesien käsittelyyn liittyvissä asioissa sekä tarjota kiinteistöillä tapahtuvaa neuvontaa. Alueet joilla neuvontaa tehdään on valittu kuntien ja asukkaiden esittämien tarpeiden perusteella. Neuvonnan tarkoituksena on tiedottaa lainsäädännön muutoksista ja niiden vaikutuksista sekä motivoida asukkaita tarvittavien muutosten tekemiseen kiinteistöillä.

Neuvojat ovat tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostitse. Neuvojiin voi ottaa yhteyttä, jos oman jätevesijärjestelmän toiminta, huoltotoimenpiteet tai saneeraustarpeet askarruttavat. Neuvonta on maksutonta.


Valtakunnallinen jätevesiviikko

Valtakunnallista jätevesiviikkoa vietetään 24.4–30.4.2017. Ympäristöministeriön koordinoimalla jätevesiviikolla on tarkoitus vauhdittaa haja-astusalueiden jätevesien hyvää käsittelyä. Jätevesiviikolla järjestetään erilaisia koulutus- ja neuvontatilaisuuksia eri puolilla Suomea.

 

Lisätietoja:

  • Länsi Uudenmaan vesi ja ympäristö ry, Minttu Peuraniemi, 019 5682 969, etunimi.sukunimi(at)vesiensuojelu.fi
  • Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys Sanna Laakso, 044 767 1393, etunimi.sukunimi(at)vesiensuojelu.fi
  • Insinööri Ilkka Juva, Uudenmaan ELY-keskus, 040 556 3120, etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi

Regional information