Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2017

Rantatunneliin puolivuotishuolto huhtikuun lopulla, liikenteelle öinen kiertotiereitti (Pirkanmaa)

Tampereen Rantatunnelissa tehdään huhtikuun viimeisellä viikolla sen ensimmäinen puolivuotishuolto. Pirkanmaan ELY-keskus pesee, puhdistaa ja huoltaa silloin maanantain ja perjantain välisenä aikana tunnelin perusteellisesti ja ohjaa liikenteen yön ajaksi varareitille.

Puolivuotishuolto sulkee huhtikuun viimeisellä viikolla 24.–28.4. vuorotellen Rantatunnelin kummankin tunneliputken yön ajaksi liikenteeltä. Sulkemisen ajaksi liikenne ohjataan katuverkon kautta kulkevalle opastetulle varareitille.

Rantatunnelin itään johtava A-putki suljetaan liikenteeltä klo 22–06 ajaksi sekä maanantain ja tiistain välisenä yönä 24.–25.4. että tiistain ja keskiviikon välisenä yönä 25.–26.4. Liikennekatkon aikana tunnelia pestään, huolletaan, testataan, ja tarkistetaan sen teknisiä järjestelmiä ja laitteita. Myös tunnelin verhousrakenne ja kaivot tarkastetaan ja tunnelissa tehdään tiemerkintöjä. Samanaikaisesti myös länteen johtavaan B-putkeen tehdään tiemerkintöjä.

Vastaavasti länteen johtava B-putki suljetaan liikenteeltä klo 22–06 ajaksi keskiviikon ja torstain välisenä yönä 26.–27.4. ja torstain ja perjantain välisenä yönä 27.–28.4.

Perusteellinen huolto kahdesti vuodessa

Rantatunnelin teknisten järjestelmien toimivuus varmistetaan kerran kuukaudessa yksi tunneliputki kerrallaan tehtävillä säännöllisillä huoltotöillä. Pölystä liikenteelle ja tunnelin teknisille laitteille koituvaa haittaa vähennetään pesemällä tunnelia säännöllisesti. Lisäksi kahdesti vuodessa tunneliputket suljetaan vuorotellen laajemman puolivuotishuollon vuoksi öisin liikenteeltä.

Lisätietoja:

  • Työpäällikkö Annukka Hakala, Destia Oy, p. 040 529 7860 

Regional information