Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2017

#Mitätöissä? – Lappilainen, kerro työpäivästäsi (Lappi)

Lapin työelämää kehittävä Työelämä 2020 -alueverkosto haluaa koota tarinoita työelämästä tämän päivän Lapissa. Lapin alueverkoston käynnistämän #Mitätöissä-kampanjan tavoitteena on saada läpileikkaus 2010-luvun lappilaisesta työelämästä ja jakaa tietoa erilaisista töistä ja työkäytännöistä työtä tekevien itsensä kertomana.

– Ajatus lähti siitä, että aika vähän loppujen lopuksi tiedämme, mitä tututkaan ihmiset työpäivänsä aikana käytännössä tekevät. Aloimme jakaa tarinoitamme projektiryhmässä, ja se oli niin kiinnostavaa, että halusimme kuulla myös muiden lappilaisten työpäivästä, kertoo tutkija Pälvi Rantala Lapin yliopistolta.

Kuka tahansa lappilainen voi jakaa työpäivänsä tarinan, oli työ mitä ja millaista tahansa: yrittäjyyttä, palkkatyötä, pätkätyötä, vuorotyötä, vapaaehtoistyötä. Kaikki tarinat työstä ovat arvokkaita!

Käytännössä tarinan työpäivästään voi kirjoittaa suoraan kampanjan facebook-sivulle, lähettää webropol-lomakkeella tai sähköpostin kautta. Webropolin tai sähköpostin kautta tarinan voi jakaa myös nimimerkillä jos kirjoittaja ei halua nimeään julkaistavan tarinan yhteydessä. Kampanjan facebook-sivulla voi tutustua myös muiden tarinoihin.

Kerro siis työpäivästäsi ja haasta kampanjaan mukaan myös työtoverisi, kaverisi, sukulaisesi, asiakkaasi… Kampanja kestää 1.5.2017 asti.

– Tarinoiden kautta halutaan tuoda esiin lappilaisen työn moninaisuus. Tarinoilla on arvoa sellaisenaan, mutta niitä voidaan käyttää myös työelämäpalveluiden kehittämisessä, kertoo johtava asiantuntija Satu Huikuri ELY-keskuksesta.

Tarinankerronnassa tyyli on vapaa – oma persoonallisuus saa näkyä. Muiden ihmisten yksityisyyden kunnioittaminen on kuitenkin muistettava ja julkaistavissa tarinoissa ei tule mainita sellaisia asioita, joiden perusteella yksittäisiä ihmisiä voidaan tunnistaa.

Kaikkien tarinansa jakaneiden kesken arvotaan kaksi 100 euron lahjakorttia urheiluliikkeeseen ja muita pienempiä palkintoja. Tarinoista toimitetaan myös ensi syksynä ilmestyvä julkaisu.

Kampanjan aikana toivotaan myös kuvia tai videoita työn ääreltä sosiaalisen median kanaviin aihetunnisteella #mitätöissä.

Lue lisää:

Lisätietoja:


Regional information