Navigeringsmeny
Tiedotteet 2016

Pressmeddelanden 2016

Pressmeddelanden 2016

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset poistetaan tällä viikolla (Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus)

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitusten poistaminen aloitetaan koko Suomessa torstaina 31.3.2016. Merkkien tulee olla vaihdettuina perjantaina 1.4.2016. Tiekohtaiset nopeusrajoitukset tulevat voimaan heti, kun merkit on vaihdettu.

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa oli viime talvikaudella alennettu tiekohtainen 80 km/h nopeusrajoitus 1 744 tiekilometrillä. Tästä Kainuun osuus oli 606 km. Lisäksi Pohjois-Pohjanmaalla oli käytössä 70 km/h nopeusrajoituksia 183 tiekilometrillä.

Varaudu kelien muutoksiin

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus korostaa kevään vaihtelevien keliolosuhteiden huomioon ottamista liikenteessä. Kevään aikana saattaa vielä esiintyä lumi- ja räntäsateita, jolloin ajonopeus tulee sovittaa vallitsevien olosuhteiden mukaiseksi.

Kevät tuo myös lisää liikkujia maanteille. Erityisesti pyöräilijät ja mopoilijat on syytä ottaa huomioon. Autoilijan velvollisuutena on jättää heille riittävä tila kohdattaessa tai ohitettaessa sekä välttää lian ja soran roiskuttamista. Keväällä olosuhteet tien reunassa voivat olla pitkään huonommat kuin itse ajoradalla.

Lisäksi kevään edetessä hirvieläimet alkavat liikkua aktiivisemmin. Jos havaitset hirven liikenteessä, niin hiljennä vauhtiasi ja valmistaudu tarvittaessa pysähtymään nopeasti. Hirvionnettomuuden riski on suurimmillaan juuri ennen auringonlaskua.

Lisätietoja:
Liikennejärjestelmävastaava Heino Heikkinen, puh. 0295 038 241


Regional information