Navigeringsmeny
Tiedotteet 2016

Pressmeddelanden 2016

Pressmeddelanden 2016

Sinilevähavaintoja muutamalla järvellä (Kaakkois-Suomi)

Levätilanne on jokseenkin edellisviikkojen kaltainen. Havaintoja sinilevistä on tullut vain yksittäisiltä Kaakkois-Suomen järviltä. Itäisen Suomenlahden rannikolla sinileviä on havaittu alueen itäosan sisäsaaristossa, jossa levää on paikoin esiintynyt pintavedessä pieninä pintakertyminä. Levämäärä ulkosaaristossa on viime päivinä ollut hyvin vähäinen.

Vakioseurantapaikoista sinilevää on viime viikon tapaan ollut edelleen Iitin Sääksjärvellä. Todennäköisesti sinilevää esiintyy edelleen runsaasti myös Lappeenrannan Haapajärvellä, vaikka tuore havainnointitulos puuttuu. Lisäksi Saimaalla, Ukonlinnan alueella Imatralla, oli alkuviikolla ollut rantavedessä vähäinen määrä sinilevää. Rannikolla levää on havaittu pintakertyminä mm. Virolahden Rautalanselällä sekä Hurpun ja Santion ympäristössä. Ulompana avomerialueella ja ulkosaaristossa vesi on viime päivinä kirkastunut eikä sinilevää ole havaittu kuin paikoin pintavedessä. Yleisöilmoituksia sinilevästä ei ole tällä viikolla tullut.

Pintavesien lämpötila Kaakkois-Suomen sisävesillä on 17–19 astetta. Itäisen Suomenlahden rannikolla pintavesi on ollut noin 17 asteen tuntumassa.

Ajankohtaiset tiedot levätilanteesta ja pintavesien lämpötilasta löytyvät Järviwiki/Meriwiki-verkkopalvelusta. Kaakkois-Suomen alueelta tehdyt levähavainnot voi ilmoittaa Kaakkois-Suomen levälinjalle, puh. 040 767 5388 tai sähköpostitse osoitteeseen: levaseuranta.kaakkois-suomi(at)ely-keskus.fi. Havaintojen ilmoittamiseen voi käyttää myös Havaintolähetti-verkkosovellusta (www.jarviwiki.fi/havaintolahetti), joka on suunniteltu käytettäväksi erityisesti kosketusnäyttöisillä laitteilla. Levänäytteen lähettämisestä on sovittava erikseen.

Verkossa:

Järviwiki:

www.syke.fi:

www.ymparisto.fi:

Lisätietoja
Hydrobiologi Jouni Törrönen 
s-posti: jouni.torronen(at)ely-keskus.fi  
puh. 0295 029 296


Regional information