Hyppää sisältöön
Navigeringsmeny
Tiedotteet 2016

Pressmeddelanden 2016

Pressmeddelanden 2016

Sinilevähavaintoja edelleen Lounais-Suomessa (Varsinais-Suomi, Satakunta)

Viilentynyt sää ei ole juurikaan vähentänyt sinilevähavaintoja Lounais-Suomen alueella, vaan levää havaittiin tällä viikolla pääasiassa samoilla havaintopaikoilla kuin viime viikollakin. Sisävesien havaintopaikoista vähän levää oli Isojärven Vähäselän havaintopaikalla Pomarkussa, Sääksjärvellä Kokemäellä, Valkjärven Isoselän havaintopaikalla Siikaisissa, Dragsfjärdenissä Kemiönsaarella sekä Littoistenjärven vakiohavaintopaikalla Kaarinassa. Köyliönjärven Yttilän Otassa sinilevää oli edelleen viime viikkojen tapaan runsaasti.

Merialueen vakiohavaintopaikoilla sinilevää havaittiin Paimionlahdella Harvaluodon uimarannalla, Seilin havaintopaikalla Paraisilla sekä Genbölen uimarannalla Kemiönsaarella. Kaikilla näillä havaintopaikoilla levää oli vain vähäisiä määriä. Leväseurannan ulkopuolelta ELY-keskukseen ilmoitettiin levähavainnosta Uudenkaupungin merialueelta Lautvedeltä, jossa sinilevää oli kertynyt runsaasti merenpoukamiin.

Valtakunnallinen leväseuranta jatkuu vielä ensi viikon. Vakiohavaintopaikkojen levätilannetta voi siihen asti seurata Järvi&Meriwiki -palvelusta, johon voi myös tallentaa omia levähavaintojaan esimerkiksi älypuhelimen selaimessa toimivan Havaintolähetti-verkkosovelluksen avulla. Varsinais-Suomen ELY-keskukseen voi ilmoittaa levähavainnoista numeroon 0295 022 530.

Linkkejä:

Lisätietoja:

Ylitarkastaja Sanna Kipinä-Salokannel            0295 022 879


Regional information