Navigeringsmeny
Tiedotteet 2016

Pressmeddelanden 2016

Pressmeddelanden 2016

Lapissa työttömiä 12 000 - työttömien määrä alin neljään vuoteen (Lappi)

Marraskuun lopussa Lapissa oli 12 007 työtöntä työnhakijaa. Työttömyys väheni sekä edelliseen kuukauteen että vuodentakaiseen verrattuna. Työttömiä oli yli 1 270 (9,6 %) vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömien määrä on ollut viimeksi alempi joulukuussa 2012. 

Työttömiä oli kaikissa Lapin kunnissa vähemmän kuin viime vuoden marraskuussa. Työttömien osuus työvoimasta alitti Utsjoella 10 % ja koko maan keskimääräisen myös neljässä muussa Lapin kunnassa - Muoniossa, Kittilässä, Keminmaassa ja Sodankylässä.

Työvoiman kysynnän vilkastuminen näkyi TE-toimistoon ilmoitettujen avointen työpaikkojen lisääntymisenä marraskuussakin. Lapissa oli marraskuussa avoinna yli 3 180 TE-toimistoon ilmoitettua työpaikkaa. Marraskuussa TE-toimistoon ilmoitettiin avoimeksi neljännes enemmän työpaikkoja kuin viime vuonna. Eniten ilmoitettiin avoimeksi työpaikkoja myyntiedustajille, siivoojille, ravintola- ja suurtaloustyöntekijöille, tarjoilijoille, myyjille ja oppaille.

Lapin ELY-keskuksen marraskuun 2016 työllisyyskatsaus löytyy kokonaisuudessaan selainversiona ja pdf-muodossa osoitteesta: http://www.temtyollisyyskatsaus.fi/Lappi.aspx

Lisätietoja:
Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus:

Johtava asiantuntija Satu Huikuri, 0295 037 049

Lapin työ- ja elinkeinotoimisto: 
Johtaja Tiina Keränen, 0295 039 636

Seuraava työllisyyskatsaus (joulukuu 2016) julkaistaan 24.01.2017

Linkit:

Tuoreimmat koko maan ja ELY-keskusten työllisyyskatsaukset: http://www.temtyollisyyskatsaus.fi

Lapin ELY-keskuksen internetsivut

Työnvälitystilastotietoja ELY-keskuksittain, seutukunnittain TEM:n ToimialaOnline –palvelusta: www.toimialaonline.fi/ polkua Tilastokanta – Työmarkkinat – Työnvälitystilastot.


Regional information