Navigeringsmeny
Tiedotteet 2016

Pressmeddelanden 2016

Pressmeddelanden 2016

Päijät-Hämeeseen ympäristötietoisuuden edistäjien yhteistyöverkosto (Hämeen ELY-keskus)

Päijät-Hämeeseen on perustettu ympäristötietoisuuden edistäjien yhteistyöverkosto. Verkostoon kuuluu varhaiskasvattajia, opettajia, erilaisten yritysten, yhdistysten ja muiden organisaatioiden edustajia sekä yksittäisiä henkilöitä, jotka ovat kiinnostuneita ympäristötietoisuuden lisäämisestä. Verkoston perustamistilaisuus pidettiin 30.3.2016 Lahdessa. Tilaisuuteen osallistui yli 50 ympäristökasvatusasioista kiinnostunutta henkilöä useista eri organisaatioista ympäri Hämettä sekä myös muualta Suomesta.

Verkoston toiminnan tavoitteena on lisätä tietoa luonnon ja ympäristön merkityksestä kaiken ikäisten ihmisten hyvinvoinnille ja edistää toimintatapojen muuttumista kestävän kehityksen mukaisiksi. Verkosto on tarkoitettu kaikille ympäristötietoisuuden edistämisestä kiinnostuneille henkilöille, yhdistyksille, yrityksille ja julkisille organisaatioille. Verkoston toimintaa koordinoi Hämeen ELY-keskus.

Tarkoituksena on järjestää mm. koulutuksia, tapahtumia ja retkiä, sekä jakaa ajankohtaista tietoa ja hyviä käytäntöjä. Tavoitteena on myös järjestää alueellinen ympäristökasvatuspäivä 1-2 kertaa vuodessa. Verkoston pääasiallinen tiedotuskanava on julkinen Facebook-ryhmä (Ympäristökasvatus Päijät-Hämeessä), johon voivat liittyä kaikki aiheesta kiinnostuneet.

Lahden seudun ympäristöpalvelut sai vuonna 2015 valtion hankeavustuksen ympäristökasvatus- ja valistushankkeeseen, jonka nimenä on "Ympäristökasvatuksen alueellista yhteistyötä Hämeessä". Hankkeen tavoitteena on ollut ympäristökasvatuksen aluellisen yhteistyön käynnistäminen ja toimivan yhteistyöverkoston perustaminen Hämeessä.

 

Lisätietoja:

Hämeen ELY-keskus: Kirsi Elomaa, erikoissuunnittelija, kirsi.elomaa(at)ely-keskus.fi, puh. 0295 025 037

Lahden kaupunki: Päivi Sieppi, ympäristöneuvontapäällikkkö, paivi.sieppi(at)lahti.fi, puh. 050 559 4090


Regional information