Navigeringsmeny
Tiedotteet 2016

Pressmeddelanden 2016

Pressmeddelanden 2016

Bussilinjan 801 Parainen-Turku päätepysäkki siirtyy linja-autoasemalta kauppatorille (Varsinais-Suomi)

TLO Oy:n liikennöimän bussilinjan 801 Parainen-Turku päätepysäkki siirtyy linja-autoasemalta kauppatorille. Muutos tapahtuu samaan aikaan, kuin Turun seudun joukkoliikenne Fölin talviaikataulut astuvat voimaan maanantaina 26. syyskuuta.

Samalla kun päätepysäkki vaihtuu kauppatorille, myös linjan reitti Turun keskustassa muuttuu. Linja kulkee jatkossa Eerikinkadulta Kauppatorille seuraavasti: Eerikinkatu - Brahenkatu - Yliopistonkatu - Kauppiaskatu - Eerikinkatu – Kauppatori, pysäkki T32. Kaarinaan ja Paraisille reitti Kauppatorilta kulkee Eerikinkadun kautta Aninkaistenkadulle. Pysäkki T32 kauppatorilla on uusi ja sijaitsee Kauppiaskadun ja Eerikinkadun kulmassa, tavaratalo Sokos Wiklundia vastapäätä.

Kauppatori on päätepysäkiksi keskeinen paikka ja tuo linjan keskelle Turun palveluja ja lähelle keskusta-alueen työpaikkoja. Valtaosa paraislaisten tekemistä jatko- ja vaihtomatkoista tehdään Föli-liikenteellä, jonka keskuspaikka on kauppatori. Torin pysäkeiltä on hyvät vaihtoyhteydet kaikkialle Föli-alueelle, myös rautatieasemalle, satamaan ja lentoasemalle.

Turun seudun seutulipun yhteyteen on toistaiseksi mahdollista hankkia rinnakkaiskortti, jolla voi matkustaa Föli-alueen sisällä ilman lisämaksua. Rinnakkaiskortin saa Fölin palvelupisteistä. Mukana pitää olla seutulipun lataus- ja hankintakuitti. Rinnakkaiskortti ladataan uudelleen joka kuukausi Fölin palvelupisteissä. Rinnakkaiskorttia ei voi ladata busseissa eikä markettien ja tavaratalojen latauspisteissä. 

Linja-autoasemalle suuntaavien matkustajien on mahdollista käyttää saariston linjoja 901–904. Linjojen 901–904 päätepysäkki on edelleen linja-autoasema, ja reitti on myös sama kuin ennenkin.

Linjalta 801 on myös mahdollista vaihtaa kauppatorilla linja-autoaseman ohi ajaviin Föli-liikenteen linjoihin. Fölin nettisivuilla kohdassa 'Aikataulut ja reitit' on koottu linjaopas tunnettuihin kohteisiin. Linja-autoaseman ohi ajavat linjat on lueteltu sivuilla.

Kauppatorin pysäkit kartalla:

Lisätietoja: Varsinais-Suomen ELY-keskus, joukkoliikenteen projektipäälliköt Soile Koskela 0295 022 798 ja Markus Kivelä 0295 022 007


Regional information